Uyuşturucu Madde Kullanımı Hakkında
Merhabalar ;
Öncelikle biz kullanıcılara bu hizmeti, fırsatı verdiğiniz için teşekkürler.
Soruma gelince ;
Yarın mahkemem var.
Olayı bastan anlatayım. 6 kişi, es.rar icerken yakalandık. Polise gittik. Ifade verdik. Es.rarı kimden aldıgımız soruldu tabiiki. Es.rarın alısverisi esnasında ben yoktum. Kimden alındıgı hakkında bilgim yoktu yani. Bende ifademi bu doğrultuda verdim. Diğer arkadaşlar, es.rarı aldıkları kisinin isimlerini verdiler. Dediğim gibi, benim ifademde sadece es.rar kullandığım, fakat alısveris esnasında orada olmadığım yazıyor. Bana gelen ilk kagıtta,
SEVK MADDESİ : 5237 Sayılı TCK nun, 191, 192/3
yazıyor.
Ben arastırdım sitenizden bu kanunları.. Okuduklarım şu şekilde :
MADDE 191. - (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
192 / (3) Bu suçlar haber alındıktan sonra gönüllü olarak, suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza, yardımın niteliğine göre dörtte birden yarısına kadarı indirilir.
Yani hapis cezasından bahsediliyor. Yakalandığımızda 6 kisiydik. Ve uzerimizde, 2 gram es.rar vardı. Daha fazla değil.
Simdi siz değerli hukukculardan, "acaba nasıl bir ceza alırım?"' ın cevabını yazmanızı rica ediyorum. Bilginiz dahilinde. Bilginiz dışında yorum yapmazsanız çok sevinirim.
Birde, bu cezanın gerçekten hapis olma ihtimali ne kadardır ? Ve hapis olursa, para cezasına cevirtebilirmiyiz ?
Saygılarımla.
Murathan
Re: Uyuşturucu madde kullanımı
öncelikle geçmişolsun.
bildiğim kadarı ile dahaönceden bir sabıka kaydınız yok ise sizi denetimli serbeslik ile serbest bırakırlar ilk defa yakalınıyorsanız hiç bir şekilde cezaevine girmezsiniz. denetimli serbeslik dönemin de de uyuşturucu kullanmazsanız zaten cezanız infaz edilir sorununuz direk olarak ortadan kalkar.
denetşimli serbestlik sonunda ceza ortandan kalkınca adli sicil kaydında bu suçu çıkıcakmıdır?
denetimli serbestlikle cezanızı çekersiniz cezaevine girmezsiniz( sabıkanız yoksa) denetimliserbestlik bittikten sonra bu sicilinizden çıkarılır.
kardeş sicilinin temizlenmesi için 5 yıl boyunca hiç bir suça karışmamaman lazım.
Ne olur birisi bana yardımcı olsun.4.5 ay önce üstümden 5 adet extasy hap çıktı.Merak ettiğim için gittim aldım ve yakalandım.Polisler tutanak tuttu ve beni serbest bıraktılar.Hala kağıt gelmedi mahkemeden.Ve yakalandığımda parmak izi;fotoğraf çekimi;bide kanıma bakmadılar tutanak tutuldu ve çıktım ne olur birisi bana yardımcı olsn tutuklanma olasılığı warmı ne olur daha yeni evliyim biri bana yardım etsin....
Re: Uyuşturucu Madde Kullanımı Hakkında
:mahcup: Öncelikle mrb lar:
2005 yılında üzerimde yaklaşık 4gr esrar maddesi bulundu bundan dolayı 1 yıl kadar sonra mahkemeye çıktım ve ifadem de benim olmadığını beyan ettim tanıklar dahilinde burada sayın hakim bir suçumun olmadığına kanaat getirip beraat ettim.
2007 de de ğine 3gr kadar esrar maddesi yakalattım buradaki ifademde esrar maddesini xx yerde yanıma gelen bir şahıstan aldığımı fakat kullanıp kullanma konusunda tereddütlerim olduğunu beyan ettim.
Bugün içerisinde mahkeme davetiyesi aldım kasımın 4 dünde mahkemeye çıkacam bu yüzdende çok rahatsızım ne gibi cezalar alabilirim yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.:mahcup: