Yabancı Şirket Üzerine Kayıtlı Bir Türk Sitesini Mahkemeye Vermek
Selamlar
Forumda yeni olduğum için önceden benzer bir konu olup olmadığını araştıramadım. Benim sorum şu. Çok yakından tanıma fırsatı bulduğum yabancı bir şirket üzerine kayıtlı internet siteleri var. Bu internet sitelerinden birisi de Türkçe ve Türkiye'de hizmet veriyor. Para kazananlar yabancı ve aralarında bir Türk ortak yok . Site üzerinde herhangi kötü amaç yok aksine insanları faydası olan bir websitesi diye düşünüyorum. Site üzerinden hiçbir şey satılmıyor. Ancak yönlendirme ve komisyon üzerine kullanıcıların farkında olmadığı link sistemi ile para kazanıyor. Blog sitelerindeki reklam yönlendirmeleri gibi düşünün. Sektöründe Türkiye'deki en başarılı bir firma ancak sektörü ve sitenin adını çok fazla kişi bilmiyor. Bu Türk sitesinin aylık geliri 30.000 TL civarında. Öncelikle bizim ülkemizdeki nimetleri yabancıların bu şekilde sömürmesine çok karşıyım vergisi verilmediği takdirde. Yalnız Türkiye'de de buna benzer birçok site var ancak bu siteler kişisel ve kazançları çok düşük. Benim sorum bir mahkeme kararı ile yurtdışı şirketi üzerine kayıtlı bu internet sitesi mahkeme kararı ile erişimi engellenebilir mi?