İyi günler 3,5 ay önce kurmuş olduğum bir sitem için seo (arama motoru optimizasyonu) hizmeti almak için forumun birinden bir şirket ile sözleşmeli bir çalışmaya başladık. Sözleşmede arkadaş ile 8 ayda 5.000 tekil hite ulaşılacak ve bunun karşılığında 2500 lira ödenecek ibareleri kullanıldı. Eğer şirket vaatedilen çalışmayı tamamlayamazsa yatırılan ücretin tamamını iade edecek maddesi sözleşmede mevcuttu. Arkadaş işe başladığından bu güne site için hiçbir çalışma yapmadı ve 3,5 ayın sonunda site hitleri 30-40 arasında seyretti. Siteye açıldığı günden bu güne 300 adet tamamı orijinal konular eklendi. Arkadaş hiçbir çalışma yapmadığı için ve sürekli oyalama taktiği kullandığı için çalışmanın başından beri tartışmalar ve kavgalar yaşandı. En son tartışmada şirket sözleşmeyi feshettiğini ve bugüne kadar yatırılan 1900 liranın KDV tutarı eksiltilerek tarafıma iade edeceğini birden fazla kez beyan etti. KDV konusunda alınan hizmetin geri iadesi söz konusu olduğundan yatırılan ücretin tamamının yani 1900 liranın iade edilmesi konusunda direttim ve arkadaş bunu da kabul etti. Forumda hakkında açılan konular olduğu için bana mesaj attı kendisi hakkında yazdığım mesajları sildirmezsem sözleşmeyi feshetmeyeceğini ve kendisini 8 ay daha çekmek zorunda olduğumu söyledi. Ben de ücret iadesi almadan kesinlikle mesaj falan sildirmeyeceğimi , kendisinin sözleşmeyi feshettiğini birden fazla kez beyan ettiğini şu dakikadan sonra kesinlikle çalışmanın sürmeyeceğini bildirdim. Sonrasında aynı kişiden hemen hemen aynı sebeplerden forumda 10'a yakın kişinin şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Bazı müşterilere 500 liralık işin 90 lirası kdv olur boşuna ödeme fatura kesmeyelim demiş. Faturasız iş yapmış bazılarıyla sözleşme imzalamadan iş yapıp para iadesi yapmamış. Bu vatandaşa mahkeme açmak istiyorum. Benimle yaşadığı olaylar ve diğer arkadaşların yaşadığı şeylerin hepsi mail, skype, forum mesajları ile kayıtlı ve delillidir. Nasıl bir yol izlemek gerekir bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ayrıca seo uzmanı olan kişilerde bu kişinin hiçbir iş yapmadan insanları laf cambazlığı ile kandırdığını belirtip 3,5 ayda çalışma yapılan sitenin 30-40 hitte kesinlikle kalmayacağını belirtiyorlar.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.