Trafik kazası yaptım adam kaçtı
Dün akşam 17:30 sularında Ankara Cebeci'de bir trafik kazası geçirdim tahminimce hatanın büyük kısmı bendeyde şerit değiştirirken adam sol tarafımdan vurdu ve ön tamponu düşürdü ancak adam arabasından indi sağına soluna baktı ve sonra binerek yoluna devam etti. Polisi aradim geldi tutanak tuttu her taraf mobese doluydu zaten bulunmama ihtimali olduğuna inanmıyorum ve salı ünü gidip ifade verip şikayetci olacağım ancak sizce şikayetçi olursam adam olay yerinden kaçtığı için suç ona kalır mı? Aslında çok bir masrafım yok ama kaskom olmadığı için hepsi cebimden çıkacak sizce nasıl bir yol izlemeliyim şikayetçi olursam suç adama kalabilir mi yoksa arabamı yaptırıp olayı da unutmalı mıyım? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Cevap: Trafik kazası yaptım adam kaçtı
kaçması suçlu olmasını gerektirmez. kaza anında tutulan tutanakta kusurla ilgili bir tespit yapılmıştır zaten. masraf kısmına gelince farzetki yarı yarıya kusur verildi ikinizede, yarısını cebinden ödersin masrafının, kalan yarısını ise karşı aracın sigortası yaptırır.
Teşekkürler cevap için ancak suçun yarı yarıya çıkacağını değil de 8/8 bana çıkacağını öngörüyorum.
Basit maddi hasarlı bir kaza için fellik fellik adam aranmaz.Tutku arandı bulundu en fazla kaza yerini terkten ceza yazılır.Kaza yerinden ayrılma kazaya bakılmaksızın kişiyi 8/8 suçlu yapmaz.Bu bilgiler ışığında yapacağınıza karar verebilirsiniz.
Alıntı:
ffatihhas rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler cevap için ancak suçun yarı yarıya çıkacağını değil de 8/8 bana çıkacağını öngörüyorum.
hiç uğraşma borçlu çıkarsın.