Hgs ile ilgili bir sorunum var
Merhaba arkadaslar benim şöyle bi sıkıntım var
ben 2013 ocak ayında arac aldım aracı alırken uzerinde hgs etiketi vardı mart ayında otobana girmem gerekiyodu girmeden once ptt e gidipp bakiye yuklettim bakiye yuklerken veznedeki memura hgs baskasının uzerine kayıtlı onu kullanabilirmiyim diye sordum bakiye yuklersen kullanabilirsin tabiki dedi bende bakiye yukledim 15 TL sonraotobandan gectim bikackez ve bakiyem bitmiş tabi bittiginden benim haberim yok cunku hgs baskasına ait oldugu için bakiyemin olmadıgı diger adama haber verilmiş bi gun merak edip hgs bakiyemi internetten sorgulattıgımda bittigini ve hatta ihlalli gecişlerimin olgunu gordum musteri hizmetlerini aradıgımda bana hgs bakiyemin bittigini hgs sahibine bildirildigini soylediler ancak yukleme olmayınca plaka bana ait oldugu için ceza bana yazılmış ben bu cezalara itiraz edersem ne gibi bi sonuc alırım benim herhangi bi hakkım varmı ? cevaplandıran arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.
Cevap: Hgs ile ilgili bi sorunnum var lutfen yardım
Ne gerekçeyle itiraz edeceksiniz hgs başkasına aitti bana bildirilmedi filan mı?
Cevap: Hgs ile ilgili bir sorunum var
Evet hem o hem de benim bakiyem olduğu halde benim yaptigim geçişler ihlali gorunuyo
21/04/2014 te hgs me 15 TL yuklemisim nisan 13 te ihlali geçiş var bu geçiş normal görünmesi gerekli çünkü 7 gün icnde bkiye yuklemism bununla beraber 18/05/2014 te yaptigim geçiş ihlali gorunuyo bakiye olduğu halde okumamis yani ve bunların dişinda birbirini takip eden sonraki günlerde yapilan geçişler ihlali gorunuyo
Alıntı:
judgeibo rumuzlu üyeden alıntı
Evet hem o hem de benim bakiyem olduğu halde benim yaptigim geçişler ihlali gorunuyo
21/04/2014 te hgs me 15 TL yuklemisim nisan 13 te ihlali geçiş var bu geçiş normal görünmesi gerekli çünkü 7 gün icnde bkiye yuklemism bununla beraber 18/05/2014 te yaptigim geçiş ihlali gorunuyo bakiye olduğu halde okumamis yani ve bunların dişinda birbirini takip eden sonraki günlerde yapilan geçişler ihlali gorunuyo
HGS etiketiniz, geçişlerin yapıldığı plakaya mı kayıtlı?
Hgs kayitlari isme yapiliyo ama bakiye yüklerken ruhsatlarına bakilip yükleniyor yani plakaya bakiye yuklenio bakiye bittiğinde ise hgs kimin üzerine kayitliysa ona bakiye bitti uyarisi gönderiliyor yükleme yapılmaz ise plaka sahibine ceza veriliyor ve bu durum kara yollarına gore yasal bi durum
İtiraz edin kaybedecek bir şeyiniz yok bana da yazılmıştı kgs ile geçtim okudu sandım arkadan alarm çaldı kaçak geçiş uyarısı yani sonra cezayı postaladılar bana yatırmadım itiraz da etmedim sonra baktım silinmiş her nasılsa.
Alıntı:
judgeibo rumuzlu üyeden alıntı
21/04/2014 te hgs me 15 TL yuklemisim nisan 13 te ihlali geçiş var bu geçiş normal görünmesi gerekli çünkü 7 gün icnde bkiye yuklemism
13 Nisan ile 21 Nisan arasında 8 gün var gibi geliyor bana. Gerçi saymaya nereden başladığınıza da bağlı ama önemli olan KGM'nin nereden başladığıdır herhalde.
Neden kendi adınıza HGS pulu almadığınızı bilemiyorum, belki de pul için alınan 3-5 lirayı ödememek içindir. Umarım artık yeni kayıt yaptırmışsınızdır. Bu arada, ilgili internet sitesine giriş yapıp geçişlerinize bakma imkanı da bulursunuz belki. O zaman neyin neden ne zaman kaçak geçiş sayıldığı ortaya çıkar.
İlk sorunuzda müşteri hizmetleri tarafından verildiğini söylediğiniz yanıt, her yerde yazılı olarak anlatılan HGS kuralları ile tam olarak uyumlu. Sizin bir nedenle eski pulu kullanmaya devam etmeniz bu olayın asıl nedeni. Şimdi bir hakkınız olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz.