Hangİ boŞanma yolunu seÇmelİyİm?
8 yıl biribirimizi çok sevdik. 1 yıldır evliyiz. 2 ay beraber kalamadık. 3 kere evine gitti tekrar barıştık. Eşim anlaşmalı açtı ama ben boşanmak istemiyorum.Eşim de beni affetmiyor.Ne söylediysem nafile.
1.Anlaşmalıda hiç bir hak talep etmiyor? tek celsede boşanalım diyor. anlaşmasız olursa her hakkımı alırım diyor. maddi manevi nafaka ne kadar öderim çocuk yok?
2.Anlaşmalıya imza attım mahkemede boşanmıyorum diyebilir miyim? dersem ne olur?
3. Nasıl bir yol izlemeliyim. Boşanmak da istemiyorum ama tazminat ve nafakayla korkutuyor.
4.Boşanmak için hiçbir delil sebep şahit yok. Mantıksız şeyler öne sürüyor
Cevap: Hangİ boŞanma yolunu seÇmelİyİm?
avukat değilim fakat 3 aydır yaşadığım tecrübelerime dayanarak bi yol göstermeye çalışayım ben; eşini ikna etme gibi bir şansın yoksa anlaşmalı boşanmayı tercih et. yoksa 3-4 sene mahkeme kapılarında tabiri caizse sürünürsün, avukat tutmak istersen 4-5 bin lira ödersin. ayrışa çekişmeli boşanmada tazminatı bilemem ama nafaka kesin ödersin. zaten kadınlar boşanma davalarına hep bi adım önde başlıyorlar. ama yinede ilk tercihin barışmak olsun. boşanmak için şuanda geçerli bir sebebi yoksa bile, 3 yıl ayrı yaşarsanız yeterli bir sebebi olur.
iyi ama çok zor durumdaym. bende çekmesini istiyorum bu yüzden çekişmeli açarsam o mu çeker ben mi çekerim
- - - Updated - - -
ben özelden yazamıyorum sn mehmetk. cep numaranazı gönderir misiniz? size danışmam gerek
Eğer boşanmaya karar verilir ve Eşinizin yoksulluğa düşmesi söz konusu olursa Medeni Kanun Madde 175- BoĢanma yüzünden yoksulluğa düĢecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koĢuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz. hükmüne dayanarak eşiniz sizden nafaka isteyebilecektir.
Boşanmak için bir neden yok ki. Ayrıca bana akıl hastası diyor. Bu deyiminden dolayı manevi tazminatı ben açabilir miyim?
Kardeş bende boşandım ve kurtuldum. Mahkeme süreci zordur bence bu işi uzatma, hazır eşinde anlaşmalı ayrılmak istiyor boşan. emin ol çok daha fazla sevebileceğin bir insan karşına çıkacak gideni döndürmeye çalışmamalısın.
Ama boşanmak istemiyorum. Eminim ki o da 1 sene sonra falan vazgeçecek. Vazgeçmezse tazminat falan korkutuyor beni.
Hiç bilmiyorum ne yapıcam. En azından çekişmeli olursa 3 sene evlenemez diye düşünüyorum