Çocuğa cinsel taciz iftirası
kimliği belirsiz bir şahıs tarafından emniyet müdürlüğüne atılan elektronik posta ile koruyucu ailesi olduğum çocuklarıma cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya geldim....çocuklarımın adli tıp ve çocuk izleme merkezinde verdiği ifadeler sonucunda savcılıkça kovuşturmaya gerek olmadığı kararı çıkmıştır. bu konuda ben göz altına alındım. çok ağır ithamlara maruz kaldım... bu konuda tazminat davası açabilirmiyim. tazminat davasını kimse açabilirim. saygılarımla
Cevap: çocuğa cinsel taciz..
Iftiraya maruz kalmissiniz, bu ceza kanununda tanimli suc oldugu icin oncelikle savciliga basvurun.
Bir tane suc duyurusu hazirlarsiniz, burada olayi ozetle anlatip belgeleri sunarsiniz. Karsi tarafin kimligini bilmek zorunda degilsiniz. Elinizdeki kanitlar dogrultusunda suphelinin kimliginin tespitini talep edersiniz. e mail uzerinden bu kisi bulunur. Iddia sahibi iddiasini kanitlayamaz ise, suphesinin nedenlerini makul bicimde aciklayamaz ve bunu size zarar vermek amaci ile yapti ise ceza alir. Kamu davasini kazanirsaniz ayrica tazminat davasi acarsiniz.
Cevap: çocuğa cinsel taciz..