Senet olmadığı halde açılan dava
Merhaba
Bundan 3 sene once sirketin sosyal yardim vakfiyla anlasip evi tadilat yaptirmaya karar verdik.12.000 liraya anlastik.aramizda ne senet ne bir kagit hicbirsey imzalanmadi.Biz ise baslamadan once 5000 lirayi orda calisanin bayanin adina havale yaptik.Is devam ederkende kalanini elden odedik.Ama bizimde borclu oldugumuza yada onlara para odedigimize dair herhangi birsey imzalanmadi.Islerin yapildigi sirada vakifla anlasamadik.Soyledigimiz hicbirseyi yapmadilar.Birhaftada biticek denmesine ragmen haftalarca surdu.Evi oncekinde kotu hale getirdiler.Bunun ustune hatalarinin farkinda olduklarinin yeniden sans verirsek daha guzel yapacaklarini soylediler ve birsekilde biz ikna olduk.Fakat bu sefer tadilat oncekindende kotu oldu.Bu sirada konusmadigimiz halde bizden tekrar para istediler.Odemeyecegimizi soyledigimizde mahkemeye vereceklerini soylediler ve verdiler.Mahkeme acildi ama davayi yildirma politikasi izleyerek karsi kitaya actiklari icin hakim bu tarafa sevk etti.Aradan uzun bir sure gectikten sonra bugun karsi tarafin avukati arayarak arabama rehin koydugunu odemezsem hesaplarimada koyucagini soyledi.Bana hesap numarasini gonderip parayi onun adina yatirmami istedi.Bana teblig kagidi gonderdiklerini soyledi.Ben bir aydir evimde kalmadigim icin muhtara gittim.Gercektende gondermisler ve ihbar suresi 10 gun gecmis.e devletten baktigimdada arabama rehin koyuldugunu gordum.Avukatimla gorustugumde dosyayi inceleyecegini ve belki rehin kaldirimi vs icin para odememiz gerekebilecegini soyledi.Ben yinede bu konuda sizinde fikrinizi almak istiyorum ortada ne senet ne sepet imzali hicbirsey yok.Arabama konan rehnin kalkmasi zaman alirmi ve maasima rehin koymalari gibi birsey olabilirmi?
Cevap: Senet olmadığı halde açılan dava
Sonuçta bir yargılama olduğunu ve yargılama sonucunda sizden alacaklı olduklarının tespit edildiğiniz anlıyoruz. Mahkeme kararı kesinleşmiş ya da yargıtaya gönderildiyse tehiri icra (icrayı erteleme) kararı yoksa araç haczi, bankalara vs. yerlere 89/1 haciz ihbarnamesi vs. gönderme, hatta eve hacze gelmeye dahi hakları var. Eser sözleşmesi (inşaat-tadilat) ispatı açısından illa senet veya yazılı sözleşme olması gerekmez. Muhtemelen evdeki tadilatları tespit için bilirkişi incelemesi yaptırdılar ve hakim de onların yaptırdığına ve bedelinin onlara ödenmesine karar verdi. Siz ayıp iddiasında bulunarak ihtar çektiniz mi bunlara O zaman?
Cevap: Senet olmadığı halde açılan dava
Yok bilirkisi incelemesi falan yapilmadi.Biz ihbar suresini gecirmisiz malesef.mahkeme karsi taraftan oturdugumuz yere sevk edilmisti.Fakat davada benim onlara odedigim 12binin odenmedigini iddia ediyorlar.Ben elden odedigim parayi nasil kanitlarimki yada sirket olarak senet yapmamalari onlarin sucu degilmi sonucta 12 bin yerine 50 binde isteyebilirdi.Cunku eve yapmadiklari halde birsuru seyin ucretini yazmislar.