Polis okullarına yazılı sınav gelecek bunun hakkında ne yapabiliriz
Merhaba ben polis okulu 2.sınıfta okuyan bir ögrenciyim. Biz okula geldigimizde mezun olur olmaz 15 gün icerisinde atanıyorduk zaten maliye bakanlıgından alınan kadro sayısında polis ögrencisi alıyolar. Ancak şu anda mecliste görüsülen icguvenlik yasasında sınav getirilmesi öngörülüyor. Şimdi sınavı geçemezsek polis olamayıcaz peki kazanılmış hakkımız ne olacak ? Birde geçici madde diyor yani bir dahaki sene veya senelerde uygulanmayacaksa polis olma hakkımız tekrar dogarmı ? Kanunlar geçmişe yürümez diye biliyorum bizi etkilermi bu madde? Bizim polis okulunu kazanmamız polis olmak için kazanılmış bir hakmıdır? Icguvenlik paketinde bulunan maddede bu.
GEÇİCİ MADDE 8*
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte polis meslek yüksek okullarında, polis meslek*eğitim*merkezlerinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü adına yükseköğretim kurumlarmda okutulan
öğrencilerden eğitimim başarı ile bitiren vePolis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak sınavda*başarılı olanlar*Emniyet Teşkilatı kadrolarına atanırlar.
Cevap: polis okullarına yazılı sınav gelecek bunun hakkında ne yapabiliriz
Eğitimi başarı ile bitirememiş olanların polis olamayacağı açıkça belirtilmiş :)
Sonuçta öğrencisiniz, henuz mezun değilsiniz, dolayısıyla o konuda kazanılmış bir hakkınız yok henuz.
Cevap: Polis okullarına yazılı sınav gelecek bunun hakkında ne yapabiliriz
Egitimi bitiriyoruz diploma aliyoruz onda sıkıntı yok ancak atanmak icin sinav sarti getirmek istiyolar istiyolar. 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunun 10 maddesine gore eskiden boyle bi sinav yoktu ve bu kanunda acikca polis adayi olacagimiz belirtiliyor. Buna ragmen kazanılmış haktan bahsetmek mümkün degil mi ?
Madde 10- Emniyet Teşkilâtının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere;
Maliye Bakanlığının görüşü alınarak Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile Polis Akademisine bağlı, ön lisans düzeyinde, mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan polis meslek yüksek okulları açılır.*
Polis meslek yüksek okullarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavını kazanan ve Bakanlıkça ihtiyaç duyulduğu kadar genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim ve ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları arasından yapılacak özel yetenek sınavında başarılı olanlar alınır.*
Polis meslek yüksek okullarında eğitim-öğretim süresi iki yıldır.*
İki yıllık eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayamayanlar ile sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin okulla ilişiği kesilir.*
Polis meslek yüksek okulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalıdır. Öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır.*
Öğrenimlerini süresi içerisinde başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Teşkilatı kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar
Cevap: Polis okullarına yazılı sınav gelecek bunun hakkında ne yapabiliriz
Yardım edebilecek kimse yokmu acaba ?