Cevap: Paypal dava açar mı?
benzer bir problemi bende yaşıyorum probleminizi çözebildinizmi?
Aynı durum şu an benimde başıma geldi. İhracat yapan dış ticaret firmasıyız A.B.D'den aldığımız konteyner siparişi için avansı PAYPAL üzerinden aldık. Ürünleri hazırladık yükleme günü alıcı keyfi olarak vazgeçti ve paypal'e ürün gelmedi para iadesi yapın demiş. Paypal'dekileri arayıp durumu izah ettim. Sordukları soru sadece mal teslim oldu mu? Ürünler hazır karşı taraf caydı diyorum. O zaman gönderseniz bile karşı taraf almaz ise siz ödersiniz PAYPAL (amerikan) kanunları böyle diyor.
Şaka gibi bir durum söz konusu, ACABA PAYPAL BİZE DAVA AÇABİLİR Mİ?
Lütfen biri yardımcı olsun.
Paypal'da hesap açarken bir sözleşme imzaladınız. O sözleşme çok büyük olasılıkla Türkçe yazılmıştı. Şirketinizin avukatına veya bir başka avukata okuttunuz mu, "ben bir sözleşme imzalıyorum, bunun nasıl yaptırımları olabilir" diye? Yoksa ne olursa olsun diyerek gözü kapalı imzaladınız mı?
Eğer imzaladığınız sözleşme hakkında yeterli bir bilginiz yoksa, şimdi bence yapmanız gereken burada cevabı "evet" veya "hayır" olabilecek bir soru sormak yerine bu işlerden anlayan bir avukata başvurarak imzaladığınız sözleşmeyi okutmak ve haklarınızla ödevlerinizi öğrenmektir.
Yok eğer ben ille de bu soruya buradan cevap almak istiyorum diyorsanız, ben size kısaca cevap vereyim: EVET!
Kolay gelsin.
Öncelikle hala hesabım ekside ve o kadar mesaj atmama rağmen düzelme olacaklarını söylemediler.Artık ödemek zorundaymışım.Nasıl iş anlayamadım gitti.Herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor fakat ben şu yaşıma kadar paypalın dava açtığını hiç görmedim.
Alıntı:
erenbal rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle hala hesabım ekside ve o kadar mesaj atmama rağmen düzelme olacaklarını söylemediler.Artık ödemek zorundaymışım.Nasıl iş anlayamadım gitti.Herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor fakat ben şu yaşıma kadar paypalın dava açtığını hiç görmedim.
hocam mesajınızın üzerinden 7 ay geçmiş ne durumdasınız benimki -3000 de arayıp soran yok
Alıntı:
apsintt rumuzlu üyeden alıntı
hocam mesajınızın üzerinden 7 ay geçmiş ne durumdasınız benimki -3000 de arayıp soran yok
Ben de -8000 deyim ve sizinle aynı durumdayım.Henüz itiraz süresi dahi geçmedi çok yeni bir durum.Yapabileceğim en doğru hamle nedir şu an ? Yetersiz kalacağını tahmin etsem de itirazımı yapacağım.Bu arada müşterimle iletişim kanalım da var, ona göz dağı vermek sizce sonuç verir mi ?
Sizin de üzerinden 1 yıla yakın geçmiş değil mi ? Herhangi bir yaptırım olmadı mı henüz acaba ?
Çok teşekkürler şimdiden. Bu arada -9000 de olan arkadaş keşke durumdan haberdar etse.
- - - Updated - - -
Alıntı:
erenbal rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar selamlar,
Uzun süredir paypal kullanıcısıyım.Hesabıma yüklü miktarda para girişi ve çıkışı oluyordu.Hesabım çok girişten dolayı komple sınırlandırıldı.Herşeyim paypalda kayıtlı olmasına rağmen.Kimlik fotokopisi,kredi kartlarım hep bana ait ve hesap onaylıydı. Neyse komple sınırlandırıldı ve eski bir müşterimden bundan 1 ay önce satış yaptığım müşteri dispute çekti.Online hizmet olduğu için hiçbir türlü kanıt sunamadım.Paypalı aradım dedim böyle böyle,bana hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler.Hesabım şuan -9bin tlde. Hesabımı açın 1 ay daha iş yapayım kişinin borcunu ödeyeceğim dememe rağmen hesabımıda açmadılar.180 gün sonra size mail atacağız dediler. 180 güne kim öle kim kala :)
Şuan %100 haksız duruma ben düştüm.Bu -bakiyeyi ödeyemez isem paypal bana herhangi bir dava açabilir mi? .
Merhabalar, paypal hakkındaki durumunuzu gördüm.
Sizinle benzer bir durumdayım, ancak ben ürün teslim ettiğimi kanıtlayamıyorum ve ters ibraz yedim, benim de bakiyem -8000 de şu an.Henüz itiraz sürem dahi dolmadı ancak onları için yetersiz kalacağını tahmin ediyor olsam da bir itirazda bulunacağım.Sizce nasıl davranmalıyız bu konuda ?
Size herhangi bir yaptırım oldu mu ?
Eğer mesajımı görürseniz görüşmeyi ve bu konuda bilgi alışverişi yapmayı çok isterim.İletişim bilgilerimi paylaşabilirim sizinle.Özel mesaj atamadım 30 mesaj gerektiği için.
Görüşmek üzere...
Alıntı:
portakal01 rumuzlu üyeden alıntı
Ben de -8000 deyim ve sizinle aynı durumdayım.Henüz itiraz süresi dahi geçmedi çok yeni bir durum.Yapabileceğim en doğru hamle nedir şu an ? Yetersiz kalacağını tahmin etsem de itirazımı yapacağım.Bu arada müşterimle iletişim kanalım da var, ona göz dağı vermek sizce sonuç verir mi ?
Sizin de üzerinden 1 yıla yakın geçmiş değil mi ? Herhangi bir yaptırım olmadı mı henüz acaba ?
Çok teşekkürler şimdiden. Bu arada -9000 de olan arkadaş keşke durumdan haberdar etse.
- - - Updated - - -
Merhabalar, paypal hakkındaki durumunuzu gördüm.
Sizinle benzer bir durumdayım, ancak ben ürün teslim ettiğimi kanıtlayamıyorum ve ters ibraz yedim, benim de bakiyem -8000 de şu an.Henüz itiraz sürem dahi dolmadı ancak onları için yetersiz kalacağını tahmin ediyor olsam da bir itirazda bulunacağım.Sizce nasıl davranmalıyız bu konuda ?
Size herhangi bir yaptırım oldu mu ?
Eğer mesajımı görürseniz görüşmeyi ve bu konuda bilgi alışverişi yapmayı çok isterim.İletişim bilgilerimi paylaşabilirim sizinle.Özel mesaj atamadım 30 mesaj gerektiği için.
Görüşmek üzere...
Hayır herhangi bir yaptırım olmadı. Üyeliğimin silinmiş olduğunu görmekteyim fakat 2017 yıl sonuna doğru paypal Türkiye'de aktif olabilmek adına serverlarını taşıma kararı almış. O zaman bir yaptırım olur mu tam olarak bilemiyorum. Fakat 6 ay sonra hesap açılacak denilmişti aksine hesap silinmiş.