Kredi kartımdan haberim olmadan çekilen para
Merhabalar, cevaplar için şimdiden teşekkür etmek istiyorum.
20 gün önce "RİOS BİLİŞİM" isimli şirket kredi kartımdan bir miktar para çekmiş. Bankayı arayıp sorduğumda kartımı kapattırmamı ve sanırım dilekçe yazmamı söylediler. Kabul edip telefonu kapattım. Bunu yapan firmanın telefon numarasını bulup aradım, akşama kadar parayı iade edeceklerini belirttiler ancak iade yapmadılar. Ertesi gün tekrar arayıp şirketin vergi numarasını sordum, telefonu yüzüme kapattılar ve bir daha ulaşamadım. Sizce ne yapmalıyım?
Cevap: Kredi kartımdan haberim olmadan çekilen para
bankaya durumu bildirmissiniz zaten ama pek ilgilenmemisler. Arayip ne islem yaptiklarini sorun. Kartin ozelliklerine gore zaten sigortasi da olmasi lazim. Banka eger suc duyurusunda bulunmaz ise siz bulunun, bankadan da gorevi ihmal ettigi icin sikayetci olun.
Banka şubesine gidip "harcama dilekçesi" verdim. 2-3 gün sonra aradığımda bankaya ulaşmadığını tekrar yollamam gerektiğini ve en az 45 güne yakın sonuçlanacağını söyledi. Bu kadar uzun sürmesi bana normal gelmedi.
Geçim kapısı bulmuş lavuklar savcılığa şikayet edin vergi dairesine hatta emniyet müdürlüğü mali şubeye şikayet edin bankadan iadesi için zorlayın olmazsa icraya da verirsiniz.
Kredi kartınızdan izinsiz olarak çekildiğinizi iddia ettiğiniz meblağ ile ilgili olarak bankaya Müracaat ederek ters ibraz sürecini başlatmanız ve ortaya çıkacak duruma göre de hukuki ve cezai yola Müracaat etmeniz gerekecektir.
açıkcası bu konuda babamlarda madur oldular, yasal sürecte bizim başımıza bela olan firma cok zeki cıktı bir sekilde
baskalarının kimlikleri uzerinden sahte belgeler ile işi hallediyorlardı ve 3-5 kiş,iden sonra yeni firma acıp yeniden dolandırmaya
devam ediyorlardı. Benim şansım o dönem emniyet dolandırıcılık dairesinde üst düzey bir polis arkadaşım olması idi
bu firma anlamadıgım bir sekilde babamları " iyi gunler biz polisiz yakın zamanda dolandırıldıgınız konusunda polise oglunuz
basvurmuş bu konuda yardım etmek icin bize teknik ekipman alımında destek felan lazım dediler" durumu hemen
arkadaşa cepten ilettim ve bizim hattı izlemeye aldılar, adamlar hattı koparttık kasten ve 2. denemelerinde
hat dinlenirken babam işi yavaşa sürdü ve bu arada telefon dinlenmesi ile dolandırıcıların adresi bulundu ve adamlar
yakalandı ama dedim ya yasal olarak dinleme olmadıgından yırttılar. Fakat kendileri ne guzel bir korku vermiş olacaz bizi
birdaha aramadılar, birkez daha bize doneceklerinden emin olsak yasal bir sürec ile dinleme alabilirdik. Fakat sonucta
bu tur firmalar yada kişiler oluyor.
Size önerim, eger kredi kartınızı internette kullanıyorsanız bazı bankaların SANAL kartları var, kullancagınız kadar
limiti ödeme anında yukluyorsunuz sonrasnda hesapda sadec 1 kuruş kalıor böylece sizin kredi kart no ve bilgleriniz
ellerine gecsede para cekemiyorlar. Yabancı ulkelerden elektronik parcalar (ebay den) alırken cogu kez bu sekilde
dolandırılmakdan kurtuldum.