Abimin sicili beni etkiler mi?
Merhaba arkadaşlar... Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Görüştüğüm bir polis vardı evlilik düşünüyorduk. Ama abimin sicili temiz değil o yüzden ona etki yaparmış. Seninle ilerisini düşünüyordum ama olmaz artık görüşmesek iyi olur çünkü abin sabıkalı beni de ileride etkiler evlenirsek dedi ve hayatımdan çıktı... Evlilik soruşturması diye bir şey varmış sanırım. Polisin evleneceği kişiyi araştırıyorlarmış ailesini falan. Benim sicilim temiz ama abimin sicili temiz değil... Bu beni gerçekten etkiler mi? Aklıma gerçekten çok takıldı.
Cevap: Abimin sicili beni etkiler mi?
Suçun şahsiliği ilkesi vardır. Ağabeyinizin işlediği suç ya da sabıkası sizi bağlamaz.
Bu konuda biraz araştırma yapınca gördüm ki; öyle çok detaylı bir araştırma yapılmıyor, sıradan basit bir adli soruşturma olarak yapılıyor, sonuçta araştırmayı yapan da ya araştırıldı ya araştırılacak, meslektaşının mutsuzluğunu kimse istemiyor, genelde de olumlu rapor hazırlandığını öğrendim.
Adamın sizi bırakacağı varmış, bırakmış,
Biraz delikanlı bir adam olsaydı, araştırma sonucunu bekler, seviyorsa da sevdiğinden vazgeçmez gerekirse o meslekten istifa eder, taş taşır, simit satar ama sevdiğiyle olurdu.
Size geçmiş olsun.. Geçmiş zaten.. boş verin..