Kredi Kartı Geri Ödeme Dolandırıcılık İhtimali
Merhaba,
Öncelikle başlığı eksik yazmışım, özür dilerim, "Kredi Kartı Aidatı Geri Ödemesi" olacaktı.
Aileme gelen "Kredi kartı aidatı geri ödemeleri için son gün, hemen arayın" şeklinde bir SMS'le ailem 02129121002'yi aramış, karşıdaki kişi gerekli kart bilgilerini almış, komisyon kesintisini yapmış ve 3 ay içinde geri ödemenin yapılacağını söylemiş. Nitekim "tuketicifinans.com" adlı bu siteyi inceledim ve "Sertifikalarımız" kısmında gösterilen sertifikaların "VFC Finans" adlı bir kuruma ait olduğunu gördüm. VFC Finans adlı kurumun internet sitesinde de "tuketicifinans.com"a dair hiçbir bulguya ve bu şekil bir kredi kartı aidatı geri ödemesinin yapıldığına dair bir bilgi görmedim. Tahminimce bu SMS binlerce kişiye ulaşmış ve yüzlerce kişi de bu şekilde işlem yapmış olabilir. Dolandırıcılık şüphesi muhakkak ki var, nitekim ihbarda da bulundum. Fakat mesela başka bir arkadaşım da bu tuketicifinans adlı firmayı kredi kartı işlemi için aramış, 1 adet kredi kartı olduğu için ve geri ödemesinin muhtemel 500 liradan az olmasından dolayı işlem yapamayacaklarını, kaymakamlığa gitmesi gerektiğini söylemişler. Hiçbir kart bilgisini de istememişler. Bugün itibariyle bir başka arayana ise saat 18.30'u geçmek üzere olduğu için işlem yapamayacaklarını, kendisinin tarif ettikleri yollarla halletmesi gerektiğini söylemişler. O kişiden de herhangi bir kart bilgisi istememişler. Bu konuda bilgisi yahut görüşü olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim.