Ceza mahkemesİ sonucu para cezasi
Herkese merhaba arkadaşlar
Ceza mahkemesi kararı sonucunda şikayetçi olduğum kişinin mahkumiyet kararı para cezasına çewrilmiş karar elime ulaşalı 1 ay oldu karşı kişinin parayı ödeyip ödemediğini nasıl öğrenebilicem? Bir de karar kağıdında sağ üst köşede "mahkumiyet" yazıyor ödemezse mi hapis cezası alıcak? UYAP'tan baktım 2 suçtan şikayetci olmuştum birinin daha kararı werilmemiş bu paraya dönderilen ceza 1 suçun cezası mı? yardımcı olursanız çok sewinirim
Cevap: Ceza mahkemesİ sonucu para cezasi
Mahkumiyet beraatin aksidir yani bir suçlu bulunup bir cezaya mahkum edilmiş bu hapis de olabilir para da sizin olayda para cezası olduğu anlaşılıyor yanlız adli para cezası ise ve ertelenmemişse ödemezse hapis cezasına dönebilir. Cezanın ödenip ödenmediğini infaz savcılığından öğrenebilirsiniz.
3 ay hapis cezası werilmiş bunuda özgürlk ws durumlardan we pişmanlktan da indirmişler para cezasına çewirmişler. 2 suçtan şikayetci olmuştum ben birinin kararı bu diğeri de uyapta ceza kesinleşmemiş yazıyo dawa dewam ediyo mu bunu nasl öğrenebiliccem? infaz sawcılığı dediğinz yer neresi oluyo bilemedm ben netten biraz baktm pttye ödenir ws yazıyo du ama net bişey bulamadım
Mahkeme kaleminden öğrenebilirsiniz infaz savcılığı da ordadır parayı ödeyip ödemediği sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?
benim bu konuyla bu kdar ilgilenmem sizi neden rahatsız ediyor? werdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Alıntı:
lekker90 rumuzlu üyeden alıntı
benim bu konuyla bu kdar ilgilenmem sizi neden rahatsız ediyor? werdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Sayın Engin Oğuz üstat hiç bir çıkarı olmaksızın zaman harcayıp bilgisini ortaya koyarak o kadar bilgi verdi, üstelik bununla da yetinmeyip, soruyu soranın yanlış bir anlam çıkartmasını önlemek için ek bir soru sordu ve aldığı cevaba bakın.
Sanırım bu davranıştan sonra bir avukat bu soruya cevap vermez. Bari ben cevap vereyim:
Sizin yanlış bir bilgi sahibi olduğunuzu düşündü (ki ben de düşünüyorum), bu konuda size yanlış bildiğiniz bu konunun doğrusunu anlatacaktı.
Ama böyle agresif bir çıkışla neyi yanlış bildiğiniz ve doğrusu nedir konusunu muhtemelen ancak buraya yazılanları bilmeyen bir avukata gidip danışma ücretini ödeyerek öğrenebileceksiniz...
Muhtemelen arkadaş kendisi yatırıp sürpriz yapacaktı davacı olduğu kişiye,
her neyse,
Türkçe yazım kurallarına özen gösterilmediği için konu kilitlenmiştir.