Masum bir öpücükten ne çıkar?
Arkadaşlar çok zor bir durum içersindeyiz yardım, aklıma ilk hukukla ilgili forumların olabilme ihtimali geldi.
Arkadaşım kız arkadaşını öperken polise yakalanmış ve polis ceza yazmış. evlere ceza gidecekmiş. sorun şuki;
kızın ailesi çok baskıcı ve de tahminimce kıza hayatı zindan edebilecek zihniyetteler. işler okuldan almaya kadar gidebilir. 2 side üni 2 öğrencisi. Arkadaşım umutsuzca benden yardım istiyor. herhangi bir bilgisi olan en yakın zamanda cevaplarsa çok iyi olur.
umarım ciddi bir forumdur dalga geçilecek bir vaziyette de değiliz. 21 yaşında adamım şu uğraştığım şeye bakın hangi devirde yaşıyoruz arkadaşlar bana bir söyleyin. gayet masum bir öpmeden polisin ceza yazmasımı yoksa geride kalmış ailenin baskısımı.
şimdiden teşekkürler
Cevap: Masum bir öpücükten ne çıkar?
ceza kanunda suç sayılıyor diye biliyorum bu davranışı. eğer polis ceza yazma ihtiyacı duymuşsa, pekte masum bir öpücük değildir zannımca. yoksa her öpüşene ceza yazılacak olsa ayrı bir tim kurulması gerekir. ailenin geride kalması konusu ise sana veya bana göre değerlendirilmez. mesela ben kızımın evlenmeden bi erkekle öpüşmesine kesinlikle müsamaha göstermem. bu gericilik değil, aile ahlakını korumaktır. bugün öpüşen yarın koynunada girer.
soruna karşılık ise yapabileceğiniz bişey varmı bilmiyorum. cezası kesen kurum vs ile görüşüp makbuzu elden almaya çalışın veya postacı ile konuşup ondan almaya çalışın eğer oluyorsa.
Cevap: Masum bir öpücükten ne çıkar?
Gelecek olan ceza makbuzu değil, vergi dairesine bildirilir, kabahatler kanununa göre işlem yapılır, cezanın nedeni gelecek olan tebligatta yazmaz.
Korkacak endişelenecek bir şey yok..
Sayın Mehmetk sizin kişisel görüşünüzden yola çıkarak; kızınızın öpüşmesine izin vermezsiniz ama öpüşmesine engel olamazsınız, hatta sevdiği adamın koynuna girmesine bile engel olamazsınız,
Üni. 2 nci sınıfa gelmiş 18 yaşını bitirmiş reşit olmuş bir birey kendi kararlarından kendisi sorumludur. Siz Üni. kapısında bekçilik (!) yaparken o kampüste istediği eylemi gerçekleştirebilir.
Sorumlu, akıllı, mantıklı, sağ duyulu ebeveyn olmak, önce evlada güvenmek, sonra evladın aldığı kararların yanlış da olsa arkasında durmakla mümkündür.
Kız değil de erkek evladınız olsaydı onun da öpüşmesine mani olur muydunuz merak bile etmiyorum.
Namusu hala kadının dudaklarında ya da bacaklarının arasından ibaret sayan zihniyetle bir yere varılamayacağını öğrenemeyeceğiz anlaşılan.
El - alem uzayda gök taşına üzerine kapsül indirip araştırma yapıyor, bizim memlekette kafalar hala öpüşmenin yasak olup olmadığı ile, namusun kadının neresinde olduğu ile cebelleşiyor.
Son söz olarak; kişisel gelişimimizi tam olarak hitama erdirmenin imkansız olduğu hayat içerisinde, en değerli varlığımız olan çocuklarımızın ve daha geniş bir açı ile baktığımızda geleceğimizin şekillenmesinde iki çift laf etmeden önce konu hakkında önce kendimizi eğitmeliyiz..
sonra geleceğimiz dediğimiz evlatlarımıza güvenmeliyiz.. Sonrası malum... elimiz cebimizde huzur içinde yaşarız..
Saygılarımla