Nüfus Cüzdanında Beyan Olunan Doğduğu İlçe Hatası
Merhaba.
Ben Konya, Numune hastanesinde doğmuşum. Ancak o zamanlar doğum bilgileri beyana dayalı kayıt altına alındığı için, babam dedelerimizin köyüne bir nüfus kazandıralım düşüncesi ile merkez ilçe yerine başka bir ilçeye kayıt ettirmiş.
Ben bu durumu düzeltebilir miyim? İleride ülkede techir, kayıtlı olduğu il veya ilçeye ikamet gibi zorunluluklar gelirse başıma dert olacak bir hadise. Aramızda konu ile ilgili bilgi sahibi olan var mıdır? Bu bilgi değişikliği için hukuki bir yöntem var mıdır? Mahkeme açılarak, bu kayıt düzeltilebilir mi? Doğum evrakı malesef mevcut değil. Hastaneler bu evrakları saklarlar mı? Arşivlerine ulaşabilir miyiz?
Cevap: Nüfus Cüzdanında Beyan Olunan Doğduğu İlçe Hatası
Nüfus ve vatandaşlık işleri sitesine girdiğimizde nüfus kaydının başka yere taşınmasının artık mümkün olmadığını, zaten Online MERNİS projesinin olduğunu, nüfusta nerenin yazdığının önemli olmadığını belirtiyorlardı. Şahsen ben de tam karşı görüşteyim. İnsanlar nüfus kayıtlarını diledikleri yere taşıyabilmeliler eskisi gibi. Zaten bu akp iktidarı neyi doğru yaptıysa....
Konunuza gelince nüfus kaydının düzeltilmesi için mahkemeye dava açma hakkınız var. Husumet nüfus müdürlüğüne yöneltilir. Üsletelik ana baba kayıtları da mevcut.
Alıntı:
mkozdogan rumuzlu üyeden alıntı
İleride ülkede techir, kayıtlı olduğu il veya ilçeye ikamet gibi zorunluluklar gelirse başıma dert olacak bir hadise.
Düşündüğün şeye bak arkadaş tehcir miş o nasıl söz yahu olmaz öyle şey.
Ulumiyye-i Fenniyye'yi terk eden beyinlerin uyuşması ancak Ulumiyye-i Diyniyye ile mümkündür. Yarın biri çıkar eyalet sistemi falan getirir ülkeye, sonra illere giriş vizeyle falan olur. Neme lazım. Ben beynim uyuşmadan önlemimi alıyım da, uçtuklarına dair iki şahit getirdiklerinde hep birlikte inanırız :)