Eş Durumu nedeniyle tayin talebinin reddedilmesine karşı açılacak idari dava için emsal yargı kararı istemi
Ben Van Defderdarlığı Taşra teşkilatında memur olarak görev yapıyorum.Eşim ise Uşak ta özel bir firmada görev yapmaktadır.Eş Durumu Özrü sebebi ile başvuruda bulunduğum tayin talebim reddedilmiştir.İdare Mahkemesine başvuru için dava dilekçeme emsal karar eklemem gerekmektedir.Durumuma uygun Emsal kararlara nerden ve nasıl ulaşabilirim.
Cevap: Eş Durumu nedeniyle tayin talebinin reddedilmesine karşı açılacak idari dava için emsal yargı kararı istemi
bende siirt afad ta memurum eş durumu tayini istedim diyarbakıra müdür bırakmam diyor nasıl bi yol izleyeyim
Cevap: Eş Durumu nedeniyle tayin talebinin reddedilmesine karşı açılacak idari dava için emsal yargı kararı istemi
Alıntı:
l.tek64 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Van Defderdarlığı Taşra teşkilatında memur olarak görev yapıyorum.Eşim ise Uşak ta özel bir firmada görev yapmaktadır.Eş Durumu Özrü sebebi ile başvuruda bulunduğum tayin talebim reddedilmiştir.İdare Mahkemesine başvuru için dava dilekçeme emsal karar eklemem gerekmektedir.Durumuma uygun Emsal kararlara nerden ve nasıl ulaşabilirim.
Konuyla ilgili aşağıdaki bağlantıda birçok karar bulunmaktadır. Tabi ki spesifik birebir karar bulamayabilirsiniz, fakat eş durumu tayinlerinde Danıştay'ın genel uygulaması hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/ictihat/