-
Velayet davasi
MERHABALAR
Ben 6 yıl önce eşimden ayrıldım ayrılma sebebim askerlik görevimi yaparken eşimin beni aldatmasıdır.bu sebepten boşandık mahkeme kararıyla kızım eşime verildi anne şefkatine ihtiyaç olduğundan dolayı bırde nafaka bağlandı. eski eşim suan baskasıyla beraber ve bırde cocukları var ama nikahsız yaşamakta. nafakanın kesılmemesinden dolayı nıkah kıymamakta çocuğum şuan 7 yaşında ve kız çocuğu velayetını nasıl alabılırım yardımcı olabılırmısınız cok mağdurum lütfen
-
Cevap: Velayet davasi
Velayetin kaldırılarak babaya verilmesi için dava açmanız ve kadının iffetsiz bir hayat yaşadığını ispat etmeniz gerekli. Bir kadının boşandıktan sonra bir başka kişiyle olmayacağı şeklinde bir kanun yok. Bir kişiyle nikahsız yaşamanın da tek başına velayetin kaldırılmasına yeterli olacağını düşünmüyorum. Birçok erkekle birlikte olan, çocuğa bu şekilde kötü örnek olan bir kadın olsaydı o zaman durum farklılaşırdı.
-
Cevap: Velayet davasi
Ama benımle evliyken vede askerdeyken benı aldatması baskasıyla olması ıspatlandı. Neden haksız durumda ben oluyorum kı.Hatalı karşı taraf sonuçta eşini aldadıyor. Ben öür boyu alamayacakmıyım cocugu ayrıca göremıyorumda cocugumu göstermıyor. buna rağmen ben suclu durumda oluyorum