Üniversite eğitimi devam eden çocuk için Yardım nafakası
babamda okuduğum için yardım nafakası alıyorum icra yoluyla her ay emekli maaşından kesiliyor. ancak meslek yüksekokulundan agostos ayı itibariyle mezun oldum daha sonra anadolu üniversitesi açık ögretim fakültesi maliye bölümüne yazıldım. ayrıca okuduğum bölümüm devami için dikey geçiş sınavına kendi imkanlarımla hazırlanıyorum herhangi bi işte çalışmıyorum. mezun olduğumdan beri her nafaka icra yolluyla kesilip hesabıma yatıyor. ancak e devletten icra dosyasına baktığımda 3. taraf olarak mezun oldugum yüksek okulu gördüm. sanırım mezun olup olmadıgımı babam araştırmak için başvurmuş. bu durumda ne yapmam gerekir. şuanda açıkögretim fakültesine kayıtlıyım ayrıca 2015 dikey geçiş sınavına hazırlanıyorum. yani mezun olmama rağmen eğitim hayatım devam ediyor.bunun için icra dairesine dilekçemi vermem gerekiyor nafakanın devamı için?
umarım durumu izah edebilmişimdir. cevaplar yazacaklar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Üniversite eğitimi devam eden çocuk için Yardım nafakası
Eğitim hayatınız devam ediyorsa nafaka kesilmez. Nafakanın kaldırılmasına mahkeme karar verir. İcra dairesi kendi başına nafakayı kesemez.
Cevap: Üniversite eğitimi devam eden çocuk için Yardım nafakası
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Eğitim hayatınız devam ediyorsa nafaka kesilmez. Nafakanın kaldırılmasına mahkeme karar verir. İcra dairesi kendi başına nafakayı kesemez.
Peki neden icra dosyasına internetten baktıgımda mezun oldugum okulu 3 taraf olarak eklemişler? ben okulun bıtıp bıtmedıgıne daır yazı istemiş olabilirler diye düşündüm. cünkü daha önce öyle bişey gözükmüyordu. mezun oldugum için icra dairesi dosyayı kapatamazmı?