Mal sahibi ile devirde anlaşamamak
Merhabalar
Yaklasik 7 ay önce bir dükkan tuttum,harabe halindeki dukkanı 25 günde düzene soktum.Bütün masraflarını ben karşıladığım halde tadilat günleri bile kiraya sayıldı sorun etmedik .Fakat gel gelelim pankreasımda oluşan kanser teşhisiyle 7.aya girdigimde restorantıma gidemez oldum bu sebeple zararimi kurtarmak icin dukkani devretme karari aldim.
Kira sözleşmemde "Devir karşılık görüşüecektir" ibaresini koymuştuk, fakat simdi mal sahibi istediği özellikteki kişileri getirmeme rağmen yinede bir bahaneyle devrettirmiyor. Son 1 ay kiramı ve depozitomu devredersin diye kiraya saydi ve o paralarımıda kullandırttı.
Mal sahibi bende izinsiz dükkanımın camına benim hastanede olduğum sürede kiralık yazısı yapıştırmış ve isteyenleri olmuş hatta 1 yıllık kirayı peşin verenlerin olduğunu kendisi bana telefonda beyan etti.
Şuan caresiz kaldim habersizce devretsem yasal bi dayanağım olurmu?
Kiralarıma karşılık imzaladığım senetlerim var ödediklerimi aldım şuan içeri bir borcum yok fakat gelecek aylara ait senetlerim var.
Kanuni hakkım nedir bilgi verirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Mal sahibi ile devirde anlaşamamak
Normal şartlarda kira akdi kira süresinin sonuna kadar geçerli. Konu tamamen insani (bu arada acil şifalar). Farzedelim ki kirayaveren 1 ay sonra ben hastayım çık dükandan deseydi kabul eder miydiniz? Aynı şekilde kira sözleşmesini keyfi olarak feshedemez, başkasına devredemezsiniz. Açıkça devir yetkisi (alt kira yetkisi) olsaydı durum farklı olurdu.
Cevap: Mal sahibi ile devirde anlaşamamak
Basri bey çok teşekkürler
Peki ben şuan bağkur borcumdan dolayı hastanelerden bile yararlanamıyorum ilaçlarımı normal fiyatlarından alıyorum ve çok pahalı benim devretmemden başka hiçbir çıkar yolum yok.Benim bu durumda cezai işlemim nedir hangi maddeden yargılanırım bilgi verirseniz çok sevinirim