Cevap: Facebook Üzerinden
Alıntı:
free35 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Gençlik hatası yapıp sahte facebook hesabı açıp bir grupta ortaya ordaki kızlara sarkıntılık yaptım. Ama kişiye özel değil. Her neyse biride ss sini alıp online ihbardan ihbar etmiş 2 buçuk ay geçti ifademi filan almaya çağırmadılar. İhbarı önemsiyorlar diye biliyorum çünkü internet üzerinden online. İp adresi verirse facebook mailimide verecek birde ayrı olarak hotmail den ip adresi ister mi savcılık veya ne zamana belli olur ip adresi belli olmamıssa suç nedir bunla ilgili ? bilgili olan birisi lütfen cevap yazsın 2buçuk aydır rahat edemiyorum.
Gerçekten şikayet edilmişse, savcı ifadenizi alır, dava açar, mahkemeye çıkarsınız, bir ceza alırsınız sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıkar, 5 yıl içinde benzer bir şey yaparsanız açıklanması geri bırakılan ceza da uygulamaya girer.
5 yıl boyunca uslu durursanız, öylece kurtulursunuz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Gerçekten şikayet edilmişse, savcı ifadenizi alır, dava açar, mahkemeye çıkarsınız, bir ceza alırsınız sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıkar, 5 yıl içinde benzer bir şey yaparsanız açıklanması geri bırakılan ceza da uygulamaya girer.
5 yıl boyunca uslu durursanız, öylece kurtulursunuz.
girdiğim telefon hattı benim üzerime değil.birde araştırdığım kadarıyla taciz davaları şikayete bağlı. o ise online ihbar yerinden ihbar etti. ve 2buçuk ay geçti. üzerine erkekdi bu ?
sahte hesap açtım diyorsun mail adresin de gizliyse birşey olacağını zannetmem.
facebook ip adresini verir mi veya verirse ne kadar zamanda verir ?
free35 mesajları silmeniz nedeniyle hukuki.net sitesinden 1 gün uzaklaştırma aldınız. Burada insanlar sadece kendi sorunlarını çözmüyor. İleride benzer hukuki sorunları olanlara da yardımcı olmak üzere paylaşım yapıyor. Bilginize...
Cevaplar pek yanitlayici değil ama hukuk dersi odevim olduğundan dolayı bunları yorumlayarak birşeyler yaptim..
bende facebook üzerinden bana küfreden birine yalandan da olsa ölümle tehdit ettim oda beni savcılığa şikayet etti ve bana terör örgütüyle bilikte ölüm tehditi etti dedi ama tehdit etmemiştim korkutmak istemiştim 16 yaşındayım ne yapmam gerekiyor ceza alırmıyım bide terör örgütüyle hiç bir şekilde alakam yok
Ozan face gerçek kimliğin ile miydi birde o seni taniyor muydu birde ne zamanda bu olay ?