Cevap: Vicdan mı hukuk mu?
Evi yeniden kiralayıncaya kadar olan boşta geçen sürenin kirasını kesip, kalanı (olursa) iade edin bence.
Cevap: Vicdan mı hukuk mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evi yeniden kiralayıncaya kadar olan boşta geçen sürenin kirasını kesip, kalanı (olursa) iade edin bence.
Çok teşekkür ederim, mesajımda yazdığım üzere benim de teklifim o yönde oldu. Yalnız sorun şu Erdoğan bey, ne kadar boşta geçeceğini bilmiyoruz şu anda.
Arkadaş hemen bendeki parasını alıp gitmek istiyor ay sonu. Ben de diyorum ki 'şimdi tahmini bir süre seçip kesmek yerine, bekleyelim belki hiç paranı kesmem hemen tutulur hepsini veririm geri, ama 3 ay boş durursa da ben senden şimdi 1 aylık kesip seni göndersem ben mağdur olacağım' diyorum.
Orada anlaşamadık kendisi ile. Ev de Gülbağ Mecidiyeköy'de aslında tutulmaması için bir neden yok, yeni bina, kombili falan herşeyi tertemiz. Kira da ortalama zaten bizim oralarda 700-800 civarında. Aynı kira ile ilan veriyorum sorun olmaması lazım tek sorun ev eşyalı olduğundan deposito 2000 yüksek geliyor insanlara. Ben de daha azını kabul edemiyorum çünkü bir önceki şu an çıkmak isteyen kişiden 2000 i aldım zamanında. Emanet para bir yerde. geri vermem lazım. Kendisi kontrat sonuna kadar kalsa daha 10 ay vermeyecektim oysa. Şimdi yeni kiracı 1000 vereyim diyor mesela, o zaman ben hem kontratı bozup gitmesine izin verip hem de cebimden 1000 lira vermek zorunda kalacağım bir de üzerine.
Sanırım herhalde sonuçta sizin dediğinizi yapacağız hak geçmemesi için. O bekleyecek mecburen ben de kiracı bulunca kalan hakkını ona vereceğim. Hayırlısı artık.