İstifa Mektubumu revize edip tekrar verebilir miyim?
Merhaba,
05 Eylül 2011 tarihinde başladığım firmamdan istifa ettim. (Aslında istifaya ettirildiğimi düşünüyorum) Firma sahibi olan Genel Müdürümün bayram izninde maillerime bakmadığımdan dolayı gamsız ve sorumsuzlukla itham edip kendime başka memuriyet bulmam ile ilgili yazdığı cümleden dolayı mailine çok üzüldüğümü ve çözüm önerisi olarak istifa ettiğimi belirttim ve istifa mektubumu da 1 hafta sonra IK'ya ilettim ancak 15 yılı doldurup 3600 iş gününü tamamladığımı ve kıdem tazminatına hak kazandığımı yeni öğrendim. İşten hakarete uğradığımı düşünerek aslında bir nevi çıkarılma mailine karşı kendim istifa ettim. Yeni öğrendiğim kıdem tazminatından yararlanmak için SGK'tan 4A hizmet dökümü alıp iletsem hala geçerli olur mu veya tekrar istifa mektubu yazarak hizmet dökümü ile sunabilir miyim? Bu arada herhangi bir iş bulamadığım için mağdur olmamak adına ve eğer böyle bir hakkım var ise kullanmak isterim. Yoksa da yazılı olarak bayramda emaillerime bakıp çalışmadığımdan dolayı yazdığı email ile dava açabilir miyim?
3 yılı geçtiğim için 8 hafta ihbar süresinde çalışıyorum ve son 2 hafta çalışma sürem kaldı. Yardımlarınızı rica eder, şimdiden bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Tam olarak yazılan cümle: ''Arkadaşlar, bu kadar gamsız ve sorumsuzsanız bu iş sizin işiniz değil demektir. Boşuna vakit kaybetmeyelim. Sizler de kendinize daha rahat bir memuriyet arayın lutfen. Çözüm ve telafi önerileriniz bekliyorum.''
Özlem
Cevap: İstifa Mektubumu revize edip tekrar verebilir miyim?
15 yıllık kıdem tazminatını ki bu en az 20bin TL, ortalama bir çalışan için ihbarı izni şusu busu 50bin TL gibi bir rakamı iş yerinize 3 sene önce bırakıp çıkmış durumdasınız.
''Arkadaşlar, bu kadar gamsız ve sorumsuzsanız bu iş sizin işiniz değil demektir. Boşuna vakit kaybetmeyelim. Sizler de kendinize daha rahat bir memuriyet arayın lutfen. Çözüm ve telafi önerileriniz bekliyorum.''
Bu vurucu mesaja filmlerdekine benzer mağrur bir yaklaşımla istifa edebilirim demeniz takdire şayan ama hakkınız olan tazminatı da bırakmış olmak ne kadar mantıklı orası tartışılır.Bu dakikada en mantıklı olan vakit kaybetmeden iş hukuku uzmanı bir avukattan profesyonel yardım almak olur diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
Sn.Bill87,
sanırım yanlış anladınız,
3 yıl önce işe başlanmış, belirtilen söz üzerine istifa dilekçesi verilip ihbar süresi çalışılmaya başlanmış ve 8 hafta olan ihbar süresinin bitimine 2 hafta kalmış olayda.
Yani bir zaman aşımı falan mevcut değil.
''05 Eylül 2011 tarihinde başladığım firmamdan istifa ettim''
Bu cümleden ben o şekilde bir anlam çıkarmıştım.Virgülsüz, imlasız, sayısız devrik cümle içeren yazıları çözmeye çalışa çalışa bizimde devreler yandı galiba.Uyarınız için teşekkür ederim.Haklısınız.