kira süresi dolmadan evden çıkmak istiyorum
Merhaba 2 yıl önce kira kontratı yaptım fakat kira sözleşmesi 5 yıllık yaptım. Ev sahibi sözel tahattütlerin hiçbirini yerine getirmiyor.sözleşmeye tahattütlerini yazdırmadım(İyi niyet başa bela) kira artışı yıllık olmadı 24 ay 450 TL, 24 ile 48 ay 500 TL, 48 aydan sonra 550 TL,şeklinde madde koyuldu.Evden çıkmak istiyorum.Kiracı bulana kadar da oturmaya razıyım (nisan mayısa kadar 6 ay var daha) fakat ev sahibi çok ters bir adam kanuni olarak savunabileceğim bir nokta varmı? 2 ay kira ödememek tahliye nedenidir diye madde de var.
1-Eğer iki ay kira ödemezsem geri kalan 3 yıllık kira bedelini talep etme hakkı varmı?
2-Kira sözleşmeleri yıllık olur 5 yıllık sözleşme geçerlimidir.?
3- Ben bu işten nasıl kurtulabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: kira süresi dolmadan evden çıkmak istiyorum
1)Sözleşme sonuna kadar olan kiraları talep edebilir
2)Normalde yıllık olur ama siz kendi rızanızla 5 yıllık yapmışsınız bunda bir mahsur yok 5 yıllık yaparsanız 5 yıllık 10 yıllık yaparsanız 10 yıllık olur
3)Karşı tarafla anlaşıp bir orta yol bulmadığınız sürece naparsanız yapın arkanızdan icra gelecektir
Alıntı:
karamurad rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba 2 yıl önce kira kontratı yaptım fakat kira sözleşmesi 5 yıllık yaptım. Ev sahibi sözel tahattütlerin hiçbirini yerine getirmiyor.sözleşmeye tahattütlerini yazdırmadım(İyi niyet başa bela) kira artışı yıllık olmadı 24 ay 450 TL, 24 ile 48 ay 500 TL, 48 aydan sonra 550 TL,şeklinde madde koyuldu.Evden çıkmak istiyorum.Kiracı bulana kadar da oturmaya razıyım (nisan mayısa kadar 6 ay var daha) fakat ev sahibi çok ters bir adam kanuni olarak savunabileceğim bir nokta varmı? 2 ay kira ödememek tahliye nedenidir diye madde de var.
1-Eğer iki ay kira ödemezsem geri kalan 3 yıllık kira bedelini talep etme hakkı varmı?
2-Kira sözleşmeleri yıllık olur 5 yıllık sözleşme geçerlimidir.?
3- Ben bu işten nasıl kurtulabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
Ne gibi taahhütleri vardı?
Teşekkürler.Ben ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum;Ama şu Atasözünün gerçek anlamını derinden öğrenmiş oldum.Söz Uçar Yazı Kalır. Yaşlı adam evin her ihtiyacını yaptıracağım dedi beni kandırdı Keşke ev sahibi şu kadar süre içerisinde vaatlerini yerine getirmez ise kiracı çıkar diye bir madde koysa idim.Çok pişmanım.
- - - Updated - - -
evin yalıtım sorunu vardı onu yaptıracaktı.Burası villa 3 kat alt katı yaptıracaktı(Kömürlük). Pencereler duşakabin vs. vs. saray yaptıracağım dedi Külkedisini oynuyorum şu anda adama laf da anlatılmıyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Nazlı35 rumuzlu üyeden alıntı
Ne gibi taahhütleri vardı?
evin yalıtım sorunu vardı onu yaptıracaktı.Burası villa 3 kat alt katı yaptıracaktı(Kömürlük). Pencereler duşakabin vs. vs. saray yaptıracağım dedi Külkedisini oynuyorum şu anda adama laf da anlatılmıyor