Notebook garanti dışı bırakılma
temmuz ayında tüketici haklarına başvuruda bulunmuştum. Notebook u garanti dışı bırakmıştı servis. 4 aydan fazla oldu, 2.5 ay önce bilirkişi raporu dosyaya eklendi fakat edevlette hala gündeme alınmaya hazır yazıyor. Telefonla arıyorum bir bilgi veremeyiz deniliyor.
Ne yapmam lazım?
Cevap: Notebook garanti dışı bırakılma
bu forumda kimse sorulara cevap vermiyor galiba.
Verilir verilir. Bakın bu da bir cevap aslında. Her kimi arıyor da bilgi veremeyiz cevabı alıyorsanız onun bir üstünü arayın. Ya da ilerde elinizde bir belge olsun diyorsanız yazılı olarak sorun.
2 gün önce edevlet te gündemde olarak değişti durum bilgisi. Sonuç nezaman çıkar ve sonuçlanınca ne yapmam gerekiyor? teşekkürler.
kimse bu durumla karşı karşıya gelmedi galiba.
TSHH kararları uzun sürebiliyor. Süre başvuru yaptığınız heyet göre değişmekte. 8 aya süren bir dosyam olmuştu. Tshh kararı lehinize ise yani garanti kapsamına alınması yönünde karar alınmış ise size tebliğ edilir ve karşı taraf Tüketici mahkemesine itiraz etmez ise, sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Elinizdeki ürün arızalanırsa garanti kapsamında demektir. Aleyhte bir karar çıkarsa Sizinde 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz hakkınız var.
Karar süresi
MADDE 23 – (1) Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.
(2) Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve bu talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde başvuru, tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınarak sonuçlandırılır.
(3) Türkiye’de ikametgahı bulunmayan yabancı uyruklu tüketicilerin uyuşmazlıkları için ikinci fıkra hükümleri uygulanır.
Bilgi için teşekkürler. 1 hafta sonra 6 ay doluyor inşallah uzatmazlar daha fazla. Cihazın normalde garantisi 2 ay önce doldu tam 2 sene oldu çünkü. İnşallah bu konuda sıkıntı çıkmaz yine.
6 ayı geçebilir. Çünkü geçtiğinde bir yaptırımı yok. Garantisi geçtiğine göre siz ne istiyorsunuz?
şikayeti garanti süresi dolmadan önce yapmıştım. garanti dışı bırakmışlardı cihazı. Cihaz ben almadan önce başka bir müşteriye satılmış ve servis görmüş. bende servise gönderince açığa çıktı bu durum. Kısacası kullanılmış ürünü bana sıfır diye sattılar.
Cihazınızı iade etseydiniz. Gizli ayıp olduğundan para iadesi isteseydiniz.
Bence yeniden başvuru yapın bedel iadesi isteyin
Zamanaşımı
MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır.
(2) Bu Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası saklı olmak üzere ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz.
(3) Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zamanaşımı hükümleri uygulanmaz.