Emlak alımından vazgeçme, cezai şart ve satış bedelinin iadesi
merhabalar 2012 senesinde 228.000tl tutarında bir taşınmaz ürün aldım 60 ay vadeli borç bitiminde tapu teslimi olacaktı vazgeçme hakkımız karşılıklı var olan bir proje idi sözleşme aslı bende var ben bazı sebeplerden dolayı vazgeçmek durumunda kaldım benim talebim doğrultusunda sözleşme iptal edildi ödemiş olduğum tutar 86.641 tl %10 vazgeçtiğim için cezai kesinti uygunlandı geriye kalan 78.000 tl hesabınıza yatıcak dendi yalnız elime bir belge verilmedi istememe rağmen böyle bir uygulamamız yok 120 gün içinde hesabınıza ödeme yapılacak denildi elimde ödemiş olduğum senetler banka dekontları ile birlikte var noterden bir bir ihbarname göndersemmi sözleşmenin iptal edildiğini ve 120 gün içinde ödemenin yapılması gerektiğini anlatan bir işlem yapmam lazımmı 120 gün içinde ödenmesse ne yapmalıyım kafam çok karıştı bana yardımcı olun lütfenn ...çok teşekkürler
Cevap: ÜrÜn İadesİ vaz geÇme
Sözleşmede cayma halinde paranın %10'nun kesileceği ve geri kalanının alıcıya ne zaman iade edileceği konusunda bir madde var mı? 120 gün çok uzun bir süre. Sözleşmede böyle bir süre yoksa ihtarname çekip 7 gün süre verin.