Merhaba
Daha önce de birkaç konuda bahsetmiştim. Aslında çoğu insanın sorunu kiracı - ev sahibi problemleri. Kiracım 2400 TL'lik senet, 1 aylık kira, 480 TL su borcu (fatura bizim adımıza, kendi adına almadı.), 80 TL elektrik ve 27 TL aidat borcunu bırakıp 22/10/2014 tarihinde kaçtı. Bende kimlik fotokopisi, senet, tahliye taahhütnamesi, kira kontratı bulunuyor. Kendisi taksi şoförü, çalıştığı durağın adresini ve telefon numarasını da yazdı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden kontrol ettim ikametini ya hiç benim kiraya verdiğim daireye taşımamış ya da değiştirmiş. Evli değil, bir hanım ve onun çocuğuyla birlikte yaşıyorlar. Taşındıkları yeri kimin adına tuttular bilmiyorum. Senette 2 aylık ödeme yapmıştı yani asıl alacağım 1600 TL. Evde eşyalar olduğunu gün içerisinde gelip alacağını söyleyip anahtarı alt kattaki markete bırakmış. Bu nedenle evde eşya olabilir düşüncesiyle ne eve girebiliyorum ne de kiraya vermek için gösterebiliyorum. Ne olur ne olmaz diyerek anahtarı dahi almadım. Emlakçıma danıştım eve muhtarla gir dedi! Muhtarın öyle bir yetkisi yok, emekli bir polis yakınım Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazmamı, onlardan mağduriyetimin giderilmesini istememi söyledi ancak avukata danıştığımda dava açmamı söyledi. İyice kafam karıştı. Bir de icra konusu var ki onu da ne yapacağımı bilmiyorum. İcraya versem avukat masrafı dahil masrafları ben mi karşılayacağım? Ödememesi durumunda evine haciz mi gidecek? Maaşını elden mi alıyor, banka hesabı var mı bilmiyorum. Hapis cezaları kalktı bildiğim kadarıyla ancak üzerinde araba yok, taşınmaz ve gayrimenkul olduğunu da sanmıyorum. Üzerine gayrimenkul veya araba alana kadar diyelim 10 yıl geçti hala bekleyecek miyim? Bana aylardır yeterince zarar verdi bir de bu kadar masrafın altından kalkmam imkansız. Bana bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? Her kafadan farklı ses çıkıyor ne yapacağımı şaşırdım. İkinci kira dönemi geldi ve hatta geçti. Ayın 15'inde vermesi lazımdı evim hala boş ve ben o kirayla geçiniyorum.