GÜnde 10 saat ÇaliŞmak ve elden para verilmesi
Mağazacılık Sektöründe Şahıs firmasında 01.05.2013 yılından beri çalışmaktayım günde 10 saat yani haftada 60 saat olmak üzere çalışmaktayım. Işe girerken bana günde 10 saat çalışıyoruz denildi maaşım 1163 tl bankaya yatan birde zam olarak 100 tl eklendi fakat bankadan değil elden verilmekte birde prim olarak her ay yaklaşık 300 tl almaktayım buda yine elden verilmekte işe girerken imzaladığım kağıtta saatlerin ne olduğunu bilmiyorum 10 saate imza atmış olsam bile beni kanunen yasak OLMASINA rağmen çalıştırabilir mi birde hiç bir işçi güvenliği Eğitimine gitmeden işçi güvenliği belgemi almışlar hepsinin fotoğrafları mevcut dava açsam fazla çalıştığım saatlerin ücretini alabilirmiyim ?
Cevap: GÜnde 10 saat ÇaliŞmak ve elden para verilmesi
Günde 10 saati nasıl hesapladınız?
İşe giriş, çıkış ve mola saatleriniz nedir?
Syn Şenol Eker iki türlü şhift var sabah 10 da giriş birde öğlen 12 de giriş sabah 10 giriş yapan akşam 20 de öğlen 12 de gelen akşam 22 de çıkış yapmakta 1 saat yemek molası 20 dk çay molam mevcut birde resmi tatillerde bayramlarda kesinlikle mesai ücreti vermiyor
Alıntı:
Mehmet can akcaoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Syn Şenol Eker iki türlü şhift var sabah 10 da giriş birde öğlen 12 de giriş sabah 10 giriş yapan akşam 20 de öğlen 12 de gelen akşam 22 de çıkış yapmakta 1 saat yemek molası 20 dk çay molam mevcut birde resmi tatillerde bayramlarda kesinlikle mesai ücreti vermiyor
Günlük 1 saat 20 dakika ara dinlenme süreniz var, bu süre çalışma süresinden sayılmamaktadır. Yani sabah 10 akşam 20 arası süre içinde 10 saat- 1 saat 20dk = 8 saat 40 dk çalışma süreniz var.
Haftada 6 gün çalışıyorsanız, 6 x 8=48 saat + 6x 40dk=240dk= 4 saat, toplamda 52 saat haftalık çalışmanız oluyor,
Haftalık 45 saatin üzerindeki çalışmalar fazla çalışmadır ve ücretinin %50 zamlı ödenmesi gerekir.
Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshedip, kıdem tazminatı talep edebilirsiniz verdiğiniz bilgilere göre.
Say'ın Erdoğan peki maaşım asgari ücretten biraz yüksek acaba bu fazla saatleri mi ordan mı gösteriyor