Babalık davası açılması hakkında
merhabalar saygıdeğer hukukçu beyefendi ve hanımefendiler.efendim benim sorum babalık davası hakkında.benim annemin ilk nikahsız olan evliliğinden 1 kızı oldu ve annemin ilk eşi çocuk küçükken vefat etmiş.annemde babamla ikinci defa ve bu sefer resmi nikahla babamla evlendi.yani hukuken 1 defa evlenmiş olarak gözüküyor.annemin nikahsız ölen eşinden olan kızına babam baktı ve bir kaç yıl önce şizofreni hastalığına yakalandı üvey olan ablam.ve ablamın kimliği yoktu ve annemin kızlık soyadı üzerine kayıt olundu.baba ismi yazan yerde ise sadece ölen babasının ismi geçildi.annemde ablamın hasta olduğu için işlerini görmesi için vasisi oldu.şimdi öğrendik ki annemin nikahsız rahmetli eşinin çalışmışlığı ve sigortası var.bizde ablamın ölen babasının haklarını kazanabilmesi için ve kimliğindede resmi olarak babası olup babasının sigortalılığı nedeniyle emekli olup maaş alabilmesi mümkündür.ki ablamın genetik olarak babası olan kişinin abileri falan böyle bir durumda şahitlik yapacaklarını ve ölen kardeşinin kızı olduğunu kabul edeceklerini söylediler.böyle bir durumda ne yapmamız lazım,dava açabilirmiyiz açarsakta ablamın amcalarının şahitliği ile dna testine falan gerek kalmadan bu iş hallolur mu.çünkü danıştığımız sulh ceza hakimi bunun şahit yoluyla hallolucağını söylemişti.artı İstanbul barosundaki avukat bey babanın mezarının Ardahan'da olduğu için 8 bin tl masraf çıkacağını dna testi falan için söylemişti,durumumuz olmadığı içinde annenin ardahana gidip dna test isteyip istanbuldaki baroya getirmesini söyledi.ancak biz davaya daha başlamadık çünkü şahit olursa dna testine gerek kalmayacağı söylemişti hakim hanım artı mezar da yaptığımız araştırmada yerinde yokmuş kaybolmuş çünkü uzun yıllar geçti 32 sene kadar. bu arada annem resmi olmayan evliliğini 1980 yılında yapmış ablamda 1981 yılında doğmuş aynı yıl babasıda vefat etmiştir ve annem babamla resmi olarak 1983te evlenmiştir.lütfen bu konuda yardımcı olursanız özürlü ve yetim olan ablamın hayrına cevap verirseniz çok mutlu oluruz kolay gelsin
Cevap: Babalık davası açılması hakkında
Tek çareniz fakirlik belgesi alıp, adli müzaheret (adli yardım) kullanarak bir avukat tutup, mahkeme masraflarını adli müzaheret ile ödemek. Yoksa gerekli olan dna incelemelerini yaptıramayıp, babalığı ispat etmeniz mümkün değil. Dava şart.
Cevap: Babalık davası açılması hakkında