Karşılıksız çek dolandırıldım
15.000 tl değerinde çekle mal sattık çek karşılıksız çıktı sattığımız şahıs internetten satışa yöneleceğini söylemişti şuan sitesinde bizim mallar satılıyor lakin aradığımda ben siteyi devir aldım diyor karşıdaki şahıs sitenin whois bilgilerine baktığımda bizim çekle mal sattığımız kişinin üzerine görülüyor elimizde ürünlerin faturası var bu durumda bir şeyler yapılabilir mi ?
Cevap: Karşılıksız çek dolandırıldım yardımcı olabilecek var mı ?
Şahıs çeki mi şirket çeki mi? Dolandırıcılık olması için kandırılma unsuru olması gerek. Yoksa savcılığa şikayet ettiğinizde "hukuki mesele" olması gerekçesiyle takipsizlik kararı verilebilir. Hukuki mesele demek, icra veya dava ile çözülebilecek ihtilaflarda ceza yargılamasına gerek olmaması demektir.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Şahıs çeki mi şirket çeki mi? Dolandırıcılık olması için kandırılma unsuru olması gerek. Yoksa savcılığa şikayet ettiğinizde "hukuki mesele" olması gerekçesiyle takipsizlik kararı verilebilir. Hukuki mesele demek, icra veya dava ile çözülebilecek ihtilaflarda ceza yargılamasına gerek olmaması demektir.
Sayın yönetici çek şahıs çeki lakin bu şahıs bizden aldığı malları 2 ayrı kişiye bizim toptan fiyatlarımızın altında bir fiyattan satıp ortadan kaybolmuş bulunmakta
Ayrıca 2 sitede bizim ürünleri ölü fiyatına satıyor şuan bize ciddi anlamda zarar veriyorlar bunun önüne geçemez miyim kanunen bir yaptırım hakkım yok mudur bu ürünleri benden aldıklarına dair ikisinde de fatura yok ama benim satış faturam mevcut biri bana yardımcı olsun lütfen