İş yerinden hak edilen prim
Merhaba
Telekom sektöründe Faliyet gösteren bir şirketin avm içindeki şubesinde bir çalışanım. Ise girerken maas+prim olarak anlasip girdim. Herhangi bir evrak imzalamadan girdim. Primi maasimla hesaba degilde elden veriyorlar. Sirketimin temsil ettigi marka bayi calisanlarina prim verebilmek icin internet uzerinden bir sistem kurup sattigimiz ürünler basina prim dagitmaya başlayacağını duyurdu. Sistemde dagitacagi primi satis esnasinda personel kodu girilen urunlerin primini sisteme yatirdi. Yedibin besyuz tl gibi bir hakedisim olduğunu gördüm. Yapmis olduklari sistemede uye olunurken tc mail ve telefon numarasi ile üye oldum. Magaza muduru 2 gun once o yatan paranın magazaya ait oldugunu soyleyip kullanici adi ve sifremi aldi ve parayi cekti.simdi bu durumda ben yatacak bir tutari cekersem bana magaza herhangi bir yasal dayatma yapabilirmi? Bu sisteme yatan tutari bana tc ile açtıran temsil ettigimiz marka yatirdi. Cekilen tutat için dava acabilirmiyim bu senin degil magazanin hakki diyerek aldiklari için.
Teşekkür ederim.
Cevap: İş yerinden hak edilen prim
Prim olayını ispatlamanız şart böyle bir davada. Yazılı bir pirim anlaşması, prim yönetmeliği yoksa işiniz zor.
Cevap: İş yerinden hak edilen prim
Cevabiniz için teşekkür ederim
Herhangi bir anlasma yok lakin hak edilen prim marka sahibinin acmis olduğu internet sitesi vasitasiyla kisiye özel tc ve kullanici adi ilen girilen bir sisteme yatırıliyor. Sirketim benden kullanici adimi ve sifremi o para senin degil degip aldi. Beni isten cikarmakla tehdit ettiler. Ben böyle bir durumda dava acabilirmiyim? Marka sahibinin hesaba yatirdigi tutari orada bulunan üyeliği hem elektronik postalarla hemde sahitlerle ispatlayabilirim. Yardimlariniz icin Teşekkürler