Adaletsİz mal paylaŞimi konusunda
İyi günler adaletsiz mal paylaşımı için yardımınıza ihtiyacım var.Rahmetli kayınpederimden kalan eski ev yerine mütahit 10 daire inşa etti.5 daire bize 5 daire mütahite düştü.Eşim ve kardeşleri toplam 3 kız kardeş ve birde anneleri var.Biz kendi aramızda paylaşım sıralamasını büyükten küçüğe doğru yaptık.Dubleks kaynanama,2 kat eşime,1 kat ortancı baldıza,giriş kat küçük baldıza diye pay ettik.Bahçe katı içinse,o zaman kaynanam küçük baldızıma olsun bende kirasını alırım demişti ama diğer ablaları bunu kabul etmemişti.Ama şimdi durumlar değişti küçük baldız ben kimseye kira falan vermem o dairede benim diyor kimsenin hakkı yok.Tapular herkesin adına çıktı.Tabi burada şimdi maddi olarak çok büyük bi haksızlık ortaya çıktı.Sizden ricam hukuksal olarak eşimin ne gibi bir hakkı var veya ne yapması gerekiyor.Kusura bakmayın biraz uzun oldu şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
Cevap: Adaletsİz mal paylaŞimi konusunda yardim
Lütfen yokmu yardım edecek cevap ve yorumlarınızı bekliyorum
Paylaşımı nasıl yaptınız tapular şahıslar adına nasıl çıktı devir ve ferağ verildiyse biraz zor yine de bir avukatla yüzyüze görüşün belki dava yoluyla adil bir sonuç elde edilebilir.
Paylaşımı inşaat daha başlamadan kendi aramızda noter de,mütahitle yapılan kontratta belirttik.Ama dediğim gibi ozaman bahçe katı farklı boyuttaydı şimdi başka boyutta.Normalde bahçe katını satıp herkese eşit paylaşım yapılacaktı.Ama şimdi tapular çıkınca baldız yan çiziyor ve kaçıyor.Durum bu şekilde
Noterde yapılan anlaşmaya aykırılık varsa dava açmak düşünülebilir yine dediğim gibi yüz yüze bir avukatla görüşüp öyle karar vermek gerekir.