Kredi borcu yüzünden haciz...
Selam. Ailevi nedenlerden (Babamın ve kayın validemin hastalıkları sebebiyle) 3-4 yıl içerisinde 2 ayrı bankaya yüklü kredi borcum oluştu. Benim yada eşimin adına kayıtlı malım mülküm yok. Bankaların birine 2 ay oldu, diğerine de 1 ayı aşkın bir zaman oldu ödeme yapamıyorum. Zaten bu borç ölene kadar bitmeyecek. Maaşıma haciz gelsin de bari, kalanlada evi geçindirelim düşüncesindeyim. En büyük korkum eve haciz için gelinmesi durumu. Devlet memuruyum, böyle bir durumda eve hacize geliyorlar mı? Yoksa sadece maaşamı haciz konuyor? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Cevap: Kredi borcu yüzünden haciz...
Kredi borcu nedeniyle banka sizi icraya verdiğinde, banka avukatının hem maaşa haciz hem de ev eşyalarınız dahil tüm malvarlığınıza haciz koyma hakkı var. Ev hacizlerinde kişilerin zorunlu ihtiyacı olan eşyalar kural olarak haczedilmez.
Borc miktarnz ne kadardir
- - - Updated - - -
Borcunz nekadar. ewe haczede gelebilirler. maas aldignz bankaya borcunz varmi. insallh yoktur. allh yardmcnz olsn. doner sermaye ek ders gbi ucretler aliyorsanz onlarn tamamnn haczedileblecegni bilyrmsnz. umarim almiyorsunzdur
Alıntı:
trader1936 rumuzlu üyeden alıntı
Borc miktarnz ne kadardir
- - - Updated - - -
Borcunz nekadar. ewe haczede gelebilirler. maas aldignz bankaya borcunz varmi. insallh yoktur. allh yardmcnz olsn. doner sermaye ek ders gbi ucretler aliyorsanz onlarn tamamnn haczedileblecegni bilyrmsnz. umarim almiyorsunzdur
Borç 65-70 bin civarında, maaş aldığım bankaya borcum yok. Yalın maaş, yan ödemem de yok, Ödeyecek gücümde yok, artık haciz nereye, ne ölçüde gelirse. Yapacak birşey de yok. Ben emekli ikramiyesinden de vazgeçtim artık.
Alıntı:
fath745 rumuzlu üyeden alıntı
Borç 65-70 bin civarında, maaş aldığım bankaya borcum yok. Yalın maaş, yan ödemem de yok, Ödeyecek gücümde yok, artık haciz nereye, ne ölçüde gelirse. Yapacak birşey de yok. Ben emekli ikramiyesinden de vazgeçtim artık.
maas aldıgın bankaya borc yoksa sıkıntı yok.icraya dusunce dier bankalardan sırasını bekler alır bankalar umarım sıra gelır.maas aldıgım bankaya keske benımde borcum olmasa idi. nasip sanrm sızden braz daha fazla borcum var. umarım kurumunz ılerıde borclu oldugunz banka ıle maas anlasması yapmaz.allah yardımcımız olsun.
merhaba, yeni üyenizim sormak istediğim konu eve hacize gelindiğinde haciz memuru haricinde avukat veya avukat bürosu calısanı evime girmeye yetkili midir? teşekkürler.
Alıntı:
omeral rumuzlu üyeden alıntı
merhaba, yeni üyenizim sormak istediğim konu eve hacize gelindiğinde haciz memuru haricinde avukat veya avukat bürosu calısanı evime girmeye yetkili midir? Teşekkürler.
..deĞİldİr..
Avukat veya avukat yardımcısı hazırun (hazır bulunan) olarak eve girmeye yetkilidir. Haciz esnasında bu kişiler karşı işlenecek suçlar da sanki hakim ve savcıya karşı işlenmiş gibi cezalandırılır. Avukatla uğraşayım derken zarara uğrayan gerzekler ordusuna katılmayın.
arkadaşlar merak ettiğim birşey var . benimde birkaç bankaya kredi ve kredi kartı boçlarım var . en yüksek borçlarım ise maaş aldığım bankaya . tıkandım ve ödeyemez duruma geldim . inşallah maaş aldığınız bankaya borcunuz yoktur deşissiniz neden acaba sıkıntısı nedir bu işin
En büyük sıkıntısı, hesabınıza yatan tutarın tamamına bloke koyulması,
eğer otomatik ödeme talimatı olan , gecikmiş, ödeme bekleyen kredi-kart ödemeleri varsa onları doğrudan tahsil etmeleri.
Usulsüz konulan bu blokeyi kaldırıncaya kadar geçen süreçte maaşınızı kullanamamanız.