Dava zaman aşımı hk, Yargıtay süreci
Merhaba, bilişim sistemleri davasında fikirlerinize ihtiyacım var.
Suçun işlenme tarihi 15.05.2008
İlk mahkeme: 25.11.2011
Mahkeme karar: 04.06.2014
Dosya şu anda Yargıtayda. 3-7 sene arası ceza istemiyle hakim bey tarafından 3 sene cezaya çarptırıldım. Zincirleme suç nedeniyle 9 ay daha eklendi. Toplamda 3 yıl 9 ay ceza aldım. Normal şartlarda dava zaman aşımı 8 sene. Bu süreç içerisine yargıtay sürecide ekleniyor mu acaba? Bunu nasıl hesaplayabilirim? Yargıtay dosyayı bozarsa sanırım 2-3 sene daha sürecek bu dava. Konu hakkında fikri olan var mı acaba? İlk mahkeme tarihinden itibaren mi almam gerek süreci, çünkü kanunda ifade alındığı andan itibaren tekrar başlar diyor. Ben ilk ifademi 2010 tarihinde verdim, mahkeme tarihini baz alırsam 2011.
Teşekkürler.
Cevap: Dava zaman aşımı hk, Yargıtay süreci
Artık bu konuda yargıtay çok hassas.Dava hiç bir şekilde 8-10 sene gibi sürmez.Tüm uzamalarla en fazla 4 sene gibi bir süreyi bulur.İş o kadar uca gelirse yargıtay dosyayı öne alır gene zaman elindeki dosyayı zaman aşımına bırakmaz.
Cevap: Dava zaman aşımı hk, Yargıtay süreci
Suç Tarihi:2010
Soruşturma İzin Belgesinde suçun öğrenilme tarihi:08.11.2013
Savcılık tarafından resmi evrakta sahtecilikten ağır ceza mahkemesinde dava açıldı halen yargılanıyorum
Kurum tarafımdan şuana kadar disiplin soruşturması açılmadı.
Benim sorum ağır ceza mahkemesinden ceza alırsam, ve ertelenirse veya para cezasına çevrilirse veya 2 yıldan az ceza almam durumunda kurumun mahkeme kararına göre disiplin soruşturması açarmı? Yada zaman aşımından dolayı herhangi bir işlem yapmazmı. Suçun işlendiği tarihten 2 yıl geçtiği için kurum disiplin soruşturması başlatmazmı