adım anıl inşaat mühendisiyim;biraz uzun ve karışık bir durum var ne yapacağımızı bilemiyoruz.internetten araştırdım ama parça parça bilgileri tam oturtamadım bazı sorular kaldı aklımda;
olay şu rahmetli dedem sağır ve eğitimsiz idi 1995 yılında tarlasının 10 dönümünü satıyor ama bu satış sırasında dolandırılıp hem anlaştığı parayı alamıyor hem de tarlanın tamamının elinden çıktığını anlıyor ve önceden tanıdığı bir avukata gidiyor ve genel vekaletname veriyor avukat tarlayı kurtarıyor ama vekaletname ile 29 dönümün 5 te 1 ini 1997 de kocasına satıyor tabi bizden ve dedemden habersiz.dedem 2012 temmuzda öldükten sonra biz tarladaki hisseden haberdar oluyoruz.yer büyük olması ve deniz kenarında olması nedeniyle değerli,satmak istedik ama avukat buna razı değil hatta işi zorlaştırmak için oğluna intifa hakkı da vermiş,tarla statüsünde olduğundan ifrazıda mümkün olmuyor,üstelik babam orayı ipotekleyip 110 binlik çiftçi kredisi çekti ve ödemede gecikiyor,onun düşüncesi satıp ipoteği kaldırmak cazip bir fiyat ve cazip bir yer olmasına rağmen müşteriler avukatın kocasının hissesiyle beraber almak istiyor onun kabul etmemesiyle de biz de satamıyoruz müşteriler kaçıyor.izaleyi şuyu açsak intifa ve ipotek var ve değerinin altında gidecektir çünkü tarla gözüküyor ama turizm amaçlı kullanılabilecek bir yer(bungalov evler yapılabilir),borcu ödemezsek banka orayı satışa çıkarabilir mi çıkarırsa sadece hisse mi yoksa tamamı mı satılır?icra takibi nasıl ilerliyor?hisseyi satsak alan müşteri izaleyi şuyuya gitse intifa hakkını karşı taraf mutlaka işi yokuşa sürmek için kullanacaktır bunun çözümü yok mudur?o hisseyi geri alma şansımız var mıdır dava açsak? zamanınızı aldım teşekkür ederim şimdiden...