Almanya Dönüş Pişmanlık Yasası
Evet Arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve ailem 2010 yılında kesin dönüş yapdı ve ben almanyaya geri dönmek istiyorum orada okudum 6 sene. Orada büyüdüm orada doğdum. Orada gymnasium kazanmışdım. Şimdi pişmanlık yasası var mış dönmek isteyenler için. O Yasadan nasıl yararlana bilirim ?
Cevap: Almanya Dönüş Pişmanlık Yasası
Siz 17 yaşındayken, o yasadan salt kendi isteğinizle yararlanamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz 17 yaşındayken, o yasadan salt kendi isteğinizle yararlanamazsınız.
Ailemde destekliyo gitmemi ne yapmam lazım yararlana bilmek için ?
Alıntı:
canino1997 rumuzlu üyeden alıntı
Ailemde destekliyo gitmemi ne yapmam lazım yararlana bilmek için ?
Sanırım, ailenizin pişman olup oraya dönmesi gerek, sizin de dönebilmeniz için.
17 yaşında olmanız bu yasadan yararlanamayacağınız manasına gelmez. Dilekçeyi yine de verebilirsiniz. Sizi ilgilendiren kanuni düzenleme yabancılar yasasının 37. maddesinin 1. bendinde düzenlenmiştir. (Aufenthaltsgesetz
§ 37 Recht auf Wiederkehr)
Gymnasium'a girme hakkını kazanacak kadar iyi bir öğrenciydiyseniz hukuki Almancayı da anlayabileceğinizi düşünerek Türkçeye çevirmiyorum. Şartları aşağıda alıntıladım.
Alıntı:
(1) Einem Ausländer, der als Minderjähriger rechtmäßig seinen gewöhnlichen Aufenthalt im Bundesgebiet hatte, ist eine Aufenthaltserlaubnis zu erteilen, wenn
1.
der Ausländer sich vor seiner Ausreise acht Jahre rechtmäßig im Bundesgebiet aufgehalten und sechs Jahre im Bundesgebiet eine Schule besucht hat,
2.
sein Lebensunterhalt aus eigener Erwerbstätigkeit oder durch eine Unterhaltsverpflichtung gesichert ist, die ein Dritter für die Dauer von fünf Jahren übernommen hat, und
3.
der Antrag auf Erteilung der Aufenthaltserlaubnis nach Vollendung des 15. und vor Vollendung des 21. Lebensjahres sowie vor Ablauf von fünf Jahren seit der Ausreise gestellt wird.
Die Aufenthaltserlaubnis berechtigt zur Ausübung einer Erwerbstätigkeit.
Bol şans.
Tamam teşekkür ederim şimdi annem falan kabul kabul etdi. Annem benle gelebiliyor mu ? Almanyada emeklilik hakkı var ve ben 1 martda 18'ime bascam. Annem Dul yanlız başına bırakmak istemiyorum burda.
Bu haktan sadece siz faydalanabiliyorsunuz, annenizi bağlamaz. Annenizin emeklilik dahil bir geliri yoksa, ki var diyorsunuz, çalışacak yaşı çoktan geçmiş, elden ayaktan düşmüş, bakıma muhtaçsa ve ona sizden başka bakacak kimse yoksa ve siz, Almanya'ya geldikten sonra devletten yahut herhangi bir yardım kuruluşundan yardım almaksızın kendi geçiminizi çalışıp kazandığınız parayla sağlıyorsanız ve bunu kanıtlayabiliyorsanız, bir ihtimal, sizden sonra yanınıza gelmesi söz konusu olabilir.
Aksi takdirde, reşit olmamanıza rağmen Alman vatandaşı olmadığınız için aile birleşimiyle yanınıza gelebileceğini sanmıyorum. Yine de deneyebilirsiniz. En kötü ihtimalle dilekçeniz reddedilir.
Başarılar...