-
Tebligat Adresi
İyi çalışmalar.
Benim şahıs firmam var. Şirket değil. İkametgah adresim evim ve evim başka semtte. İşyerimde pek bulunmuyorum. İşyerime daha önce 1 defa mahkeme celbi gelmiş. Beni bulamadıkları için bırakmamışlar. 2. gelmelerinde mahkeme celbini muhtara bırakmışlar. İkametgah adresim orası olmadığı halde muhtara bırakmaları ne kadar doğru? Birine danıştım işyerinin orada olduğu komşuların tarafından onaylanmıştır ondan memur muhtara bırakmıştır dediler. Gittim tebligatı aldım. 2. tebligatta işyeri adresimin bulunduğu muhtara yapılmış. Ben işyerine gitmediğimden tebligat süresini kaçırdım. Bu durumda tebligata itiraz edemez miyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Tebligat Adresi
Tebligatın geçerliliği dosyaya dönen mazbatasından anlaşılır tebligat kanununa uygun şekildeyse geçerlidir.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Şirket değil şahıs firması olduğum için işyerinde evrak teslim alınamamış ise evrakların mernis adresime gelmesi gerekmiyor mu?
-
Tebligat neyle ilgili ne mahkemesi bu?
-
Şahıs firması olduğunuz için muhtarlık kayıtlarına bakılıyor ve tebligat üzerindeki adres adınıza tespit edildiğinde tebligatı posta memurları muhtara yapıyorlar. Mernis adresinizden önce, karşı tarafın bilgisinde olan adrese tabliat yapılır eğer bila döner ise Mernis adresinize yapılır. Onlardaki adresiniz mernis adresiniz de olabilir. Muhtarlıktan takipte olun.
-
Engin Bey,
bir sorumu cevaplarsanız çok sevinirim: Ben 3 kişiye dava açtım ama eğitimim için 2 yıl kadar yurtdışına çıkacağım. Acaba elektronik tebligat yapılmasını istesem mümkün olur mu ya da bunun için ne yapabilirim :/