Bilişim suçu işlendi. Ne yapmalıyım?
Merhabalar,
Eşimin iş yerindeki arkadaşı eşimin telefonuna kidlogger denen bir ebeveyn takip programı yüklemiş. Konuşmaları ve yazışmaları kayıt altına almış. Büyük bir ihtimalle kendi e-mail hesabına da bu dosyaları gönderdi. (Ses kayıtlarını telefonda buldum). Bu şahsın eşi ile görüştüm ve eşinin telefonunda da aynı şeylerin olduğunu gördük. Eşine göre adam tam bir teknoloji manyağı.
Bu adamın iş yerindeki konumu eşime göre daha güçlü. Farklı birimlerde çalışacaksınız şeklinde tehdit ettim adamı ve ona farklı bir bölgede çalışması gerektiğini aksi takdirde şikayetçi olacağımı söyledim. Yinede içim rahat değil. Adam bir ay geçici görev alıp daha sonra eşimi kaydırabilir.
Bu arada ben eşimin telefonunun root landığını fark etmiştim ve daha fazla takip edilmesin diye telefonu tamir ettirdim. Neyse ki eski dosyalar telefonda hala duruyor.
Bu adam cezasız mı kalmalı?
Ceza alırsa sizce tahminen bunun bedeli nedir?
Kendimizi afişe etmiş olurmuyuz?
Desteğinizi bekliyor, saygılar sunuyorum.
Cevap: Bilişim suçu işlendi. Ne yapmalıyım?
Cep telefonuna casus yazılım yüklemek ve Bir bilişim sistemine izinsiz bir şekilde girmek suçtur. TCK 243-246 arasındaki maddelere göre ceza alır. Detaylı bilgileri şu sitede buldum: http://www.pazarbasi.av.tr/bilisim-s...sayar-suclari/