Alt Kat Komşumun Sürekli Kapıya Gelmesi
Merhabalar,
Ben üniversite öğrencisiyim ve evde iki kişi yaşıyoruz.Evi tek başıma tuttum,sözleşme benim üzerime. 6 aydır alt kattaki komşum ile sıkıntı yaşıyorum.İlk sıkıntı balkondan bir şey silkmemden ötürü çıktı. Zemin kattaki komşum apartmanın ortak alanı olan bahçeyi çamaşır asma alanı olarak kullanıyor. Balkonundan bahçeye kapı yaptırmış. Apartman ile bu konuda sıkıntı yaşamışlar zaten. Balkondan bir şeyler silkmenin yasak olduğunu biliyorum, fakat herkes aynı eylemi gerçekleştirdiği ve başka çaremin olmayışı yüzünden ayda bir iki kez bu eylemi gerçekleştirdim. Şu anda muhatap olmamak için yapmıyorum zaten.İlk sorum bu kişilerin ortak kullanım alanını bireysel olarak kullanmaları yasal mıdır?
İkinci olarak balkon yıkamam sorun oldu,onu da bıraktım. Tek istediğim benimle düzgün bir iletişim kurmayı beceremeyen komşum ile şu kalan öğrencilik günlerimde karşı karşıya gelmemekti.Yazın 2 ay şehir dışında olduğumdan sorunlarım geldiğim günden başlayarak devam etti.Evde "yürüdüğüm" için şikayetler gelmeye başladı. Yöneticiye kendimi net bir şekilde ifade ettikten sonra aşağıdaki beyefendi kapıma geldi. Konuşmamızdan sonra yatak odasından yürüyüş sesi geldiğini söyledi. Evde bir tek yatak odası taş zemin,ben de gidip halı aldım ve odada ikamet eden arkadaşıma gece odada daha az yürümesini rica ettim.Ama tahmin edersiniz ki, maratona hazırlanmıyoruz ve yürüyüşümüz gece saatlerinde banyo-tuvalet-dolap-yatak arasında olabilir ancak.Daha sonra biz evde yokken müzik sesi yüzünden kapımıza gelmiş ve kapıda karşılaştık.Evde kimsenin olmadığını,dolayısıyla gaipten duyduğu müzik sesisin kaynağının biz olmadığını söyledik.Yani artık en ufak bir şeyde kapımıza dayanmaya başladılar ve bu beni hem öğrenci hem de kadın olmamdan dolayı çok rahatsız ediyor.
Son olarak dün gece saat 23.30 gibi alttaki "hanımefendi" 16 17 yaşlarındaki oğlunu kapıya gönderip şikayetlerini oğlu üzerinden iletmeye çalıştı.Ben cevap vermeye çalışırken o saatte apartmanın içinden bana bağırmaya başladı.Ben artık bu durumdan çok rahatsızım,balkondan balkona benim ve masum kedim hakkında konuşuyor.Sürekli tavana vurup temizliğime bile karışıyorlar. Ayrıca kat komşularım ve üst komşum ile gayet iyi bir ilişkim var. Eğer gürültü çıkaran biri olsam üst komşum ve yan komşum da şikayetçi olurdu.Ayrıca bu bahsettiğim insanlar yüksek desibelde müzik dinliyorlar, balkondan balkona bağırarak konuşuyorlar ve kadın ne zaman konuşsa ve bağırsa ben bütün içeriğini duyabiliyorum. Çocuklarının isimlerini bile biliyorum bu sayede.Aslında anlatmak istediğim bu insanlar da sütten çıkmış ak kaşık değiller.
Asıl soruma gelirsek,ben tekrar kapıma gelirlerse bu rahatsızlığımı polise bildirebilir miyim?
Uzattığım için kusuruma bakmamanızı diliyorum. Umarım şu öğrenci ön yargısı bir an önce kırılır.
Cevap: Alt Kat Komşumun Sürekli Kapıya Gelmesi
Alıntı:
talyaa rumuzlu üyeden alıntı
Umarım şu öğrenci ön yargısı bir an önce kırılır.
Umarım kırılır, ama o önyargının , çok daha fazla gün yüzen çıkan kötü örnekler nedeniyle kırılması da pek mümkün görünmüyor, toplum olarak çevreye saygılı olmayı öğrenemediğimiz sürece.
Polise bildirebilirmisiniz, elbette bildirebilirsiniz, ama polisin üst kat komşusunun gürültüsünden kaynaklandığını düşündüğü şikayetlerini kendisine bildiren birine bir yaptırım uygulayabileceğini hiç sanmıyorum. Yöneticinizden, diğer komşularınızdan yardımlarını rica edin, sizin gerçekte nasıl bir komşu olduğunuzu anlamasına yardımcı olmaları için. Aklıma aklı selim başka bir çözüm yolu gelmiyor benim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Umarım kırılır, ama o önyargının , çok daha fazla gün yüzen çıkan kötü örnekler nedeniyle kırılması da pek mümkün görünmüyor, toplum olarak çevreye saygılı olmayı öğrenemediğimiz sürece.
Polise bildirebilirmisiniz, elbette bildirebilirsiniz, ama polisin üst kat komşusunun gürültüsünden kaynaklandığını düşündüğü şikayetlerini kendisine bildiren birine bir yaptırım uygulayabileceğini hiç sanmıyorum. Yöneticinizden, diğer komşularınızdan yardımlarını rica edin, sizin gerçekte nasıl bir komşu olduğunuzu anlamasına yardımcı olmaları için. Aklıma aklı selim başka bir çözüm yolu gelmiyor benim.
Çok teşekkür ederim,yan komşuma da gidip gürültü yapıp yapmadığımı soracağım. Apartmanda sevdikleri için çıkartmaya güçlerinin yeteceğini düşünmüyorum ama tekrar kapıya gelip bana bağırırsa,hakaret ederse kayıt altına almayı düşünüyorum. Umarım böyle bir şeye gerek kalmaz.Çünkü forumda okuduğum diğer örneklerde olduğu gibi bütçemi zorlayıp taşınmak durumunda kalacağım.
Polisin gelmesi belki bu kişileri biraz dizginler..