İndirme Sitelerinde Yükletilen Programlar Hakkında
Merhaba arkadaşlar,
bir indirme sitesinden yazılım yükledim ve programı çalıştırdığımda iznim olmadan bilgisayarıma 5-6 tane yazılım yüklendi. Bilgisayarın tarayıcıların anasayfaları değişti ve birçok program yüklendi. Neyse ki temizledim çoğunu fakat,
Bilgisayarıma kurulu olan ve tespit ettiğim bir yazılım veya virüs, Hergün veya belli aralıklarla tarayıcılarımdan site açtırıyor. Bilgisayarım durduk yere otomatik link açılıyor. Otomatik alışveriş ve oyun siteleri açılıyor. Arkaplanda yazılım kuruluyor vs... yani program yapımcısı bilgisayarıma istediği linki açtırıp istediği yazılımı da izinsiz yükletebiliyor.
Yani benden izinsiz otomatik link açtırıyor ve program kurduruyor. Bu kişinin yaptığı yasalmıdır? Hangi sitenin ve yazılımın bunu yaptığını tespit ettim. Şikayet etsem herhangi bir ceza alırmı?
Cevap: İndirme Sitelerinde Yükletilen Programlar Hakkında
Yokmu bilgi verecek uzman bir arkadaş?
Eh telif yasalarına aykırı crack program kullanmanın sonuçları da doğal olarak bu. Belki de bilgisayarınız zombi makine oldu ve botnet saldırılarında kullanılıyor. malvarebytes gibi bir programla bilgisayarınızı temizlemeye çalışınız. Yazan suçlu ama kullanan da suçlu...
Alıntı:
cebeci03 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
bir indirme sitesinden yazılım yükledim ve programı çalıştırdığımda iznim olmadan bilgisayarıma 5-6 tane yazılım yüklendi. Bilgisayarın tarayıcıların anasayfaları değişti ve birçok program yüklendi. Neyse ki temizledim çoğunu fakat,
Bilgisayarıma kurulu olan ve tespit ettiğim bir yazılım veya virüs, Hergün veya belli aralıklarla tarayıcılarımdan site açtırıyor. Bilgisayarım durduk yere otomatik link açılıyor. Otomatik alışveriş ve oyun siteleri açılıyor. Arkaplanda yazılım kuruluyor vs... yani program yapımcısı bilgisayarıma istediği linki açtırıp istediği yazılımı da izinsiz yükletebiliyor.
Yani benden izinsiz otomatik link açtırıyor ve program kurduruyor. Bu kişinin yaptığı yasalmıdır? Hangi sitenin ve yazılımın bunu yaptığını tespit ettim. Şikayet etsem herhangi bir ceza alırmı?
Programı indirdiğiniz sitede de kuvvetle muhtemel, içeriğin virus içerebileceği, bir virus programıyla kontrol etmenizin önerildiği bir uyarı yazısı vardı , öyle değil mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Programı indirdiğiniz sitede de kuvvetle muhtemel, içeriğin virus içerebileceği, bir virus programıyla kontrol etmenizin önerildiği bir uyarı yazısı vardı , öyle değil mi?
İndirilen yazılım değil, girilen site bulaştırıyor çok zaman bunları. Ha; indirilen yazılım zaten kesine yakın virüslüdür, o da ayrı konu. Bu yüzden bir yazılım indirmek istediğinizde bin tane sitede çıkar, kullanıcıya düşen orijinal sitesini bulmak ve oradan indirmektir. Örneğin ammy ya da teamviewer gibi ücretsiz yazılımları bile bu tür virüs bulaştıran yüzlerce site dağıtır.
Arkadaşlar sanırım ben yanlış anlaşıldım veya yanlış anlattım. Yazılım yapımcısının resmi sitesini ve kim olduğunu buldum. Kurulum yaparken tabiki çoğu kişi gibi bende next next basıp bilmeden kurulum yapmışım. Söylediğim gibi bilgisayarım durduk yere otomatik link açılıyor. Otomatik alışveriş ve oyun sitelerinin reklamları açılıyor. Bu tarz bir yazılım yasal mıdır?
Böyle bir durumdan bir şey çıkarılsa pc nin ilk evlere girmeye başladığı yıllardan beri bilgisayar ve internet kullanan, aynı yazdığınız gibi yıllar boyunca next next lere basıp sayısız kurulum yapan , buna benzer durumları sayısız yaşamış biri olarak ilk ben harekete geçmeliyim.Sonuç olarak ne teorikte ne pratikte bir şey çıkması pek mümkün değil.
yani yazılım açıklaması okumadan next tuşuna basıp virüs yüklense bile birşey çıkmayacak o zaman.