Ehlİyetsİz araÇ kullanimi
karşı taraf hatalı sollama yapıp bana çarptı ve kaza tutanağında benim bir suçumun olmadığı karşı tarafın trafik durumunu dikkate almadan şerit tecevüzü yaptığı ve 8 de 8 suçlu olduğu yazıldı. ben tutanak ile sigorta şirketinden aracımın pert parasını aldım ama şimdi karşı tarafın avukatı tutanağa itiraz dilekçesi verdi. bize çamur atıyor aracı benim değil ehliyetsiz olan kardeşimin sürdüğünü idda eden dilekçe verdi.
sorum şu karşı taraf 8 de 8 suçlu iken bunu vermesindeki amaç ne dir eline ne geçecektir.
aracı ehliyetsiz kardeşim sürse kazanın oluşumunu, karşı tarafın hatasını değiştirir mi beni haksız duruma düşürür mü
Cevap: Ehlİyetsİz araÇ kullanimi
Alıntı:
larnas rumuzlu üyeden alıntı
sorum şu karşı taraf 8 de 8 suçlu iken bunu vermesindeki amaç ne dir eline ne geçecektir.
aracı ehliyetsiz kardeşim sürse kazanın oluşumunu, karşı tarafın hatasını değiştirir mi beni haksız duruma düşürür mü
Amaç herhalde kendi müvekkilinin uğradığı zararın bir kısmını size aktarmaktır.
Aracı ehliyetsiz kardeşiniz değil de siz sürdüğünüze göre sorunuzun ikinci kısmını yanıtlamaya gerek yok, çok farazi bir soruya çok farazi bir yanıt olacak.
kusur karşı tarafta ise ehliyetsizde olsa sarhoşta olsa suç yine karşı tarafındır. ehliyetsizse ehliyetsizlikten sarhoşsa sarhoşluktan işlem yapılır. üstteki arkadaşın dedigi gibi masrafların bir kısmını size yuklemeye calısıyor gibi
Ehliyetsizlikten işlem yapılsa bile bana hangi masrafı yıkabilecekki trafik cezasının dışında eline neyin parası geçecek 8 de8 suçlu olması azalacak mı ki
Yorumlarınız için tşkr ederim
Soruya konuya hakim avukat biri cevap verebilirse çok iyi olur