TTNET Playstore haberim olmadan oyun satın alınmış.
iyi günler. 29 ekim 2014 tarihinde saat 12 ile 21:45 saatleri arasında 7 seferde toplam 800 TL lik oyun satın alınmış. maillerimi kontrol ettiğim sırada farkettim. e posta adresim ve şifremle sisteme girilerek alışveriş yapılmış. aynı gün saat 22 sıralarında TTnet müşteri ,hizmetlerine şikayet başvurusunda bulundum. ancak bu borcu ödeyeceğimi söylediler. üstelik cep telefonuma bununla ilgili bir onay mesajı dahi gelmedi. ertesi gün karakolda şikayetçi oldum. daha sonra 2 kasımda tekar 4 seferde 410 TL lik alışveriş daha yapılmış. bu durumda süreç nasıl işler. güvenlik açığı varmıdır.
Cevap: TTNET Playstore haberim olmadan oyun satın alınmış.
Eğer TTNET o oyunları satın alanın IP adresini ve oradan yola çıkarak kimliğini bulamıyorsa ya niyeti yoktur, ya da benim bildiğim eski TTNET hiç bir gelişme olmaksızın devam ediyor demektir. Şikayetinize rağmen 3-4 gün sonra aynı iş tekrarlandığına göre kurumun ihmali mevcut denebilir. Güvenlik açığı var mı diyorsunuz. Daha nasıl güvenlik açığı olabilir ki? İlk olayda şifrenizi değiştirdiyseniz birisi sizin şifrenizi çok yakından takip ediyor demektir. Eğer değiştirmediyseniz sizin ihmaliniz var demektir. Bunu yapabilecek yaşta (5+) bir çocuğunuz var mı?