İpoteklİ evİn zaman aŞimi tarİhİ
Slm İyİ gÜnler ben emeklİ astsubayim.emeklİ olmadan Önce oyak kurumundan ev kredİsİ ÇekmİŞtİm. KarŞiliĞinda İse bİr ev ve arsayi İpoteklİ gÖstermİŞtİm.fakat oyak emeklİ olduĞum halde 15 yildir benİ ne aradi nede borcumun Ödemesİ İÇİn yazida bulundu. 15 yil sonra bu konuda bana İcra yazisi gÖnderdİ. Tabİkİ buna İtİraz ettİm. 15 yil sÜren alacak knusunda 15 yil İpoteklİ evde zaman aŞimi tarİhİ yokmu.bu konuda yazarsaniz sevİnİrİm.
Cevap: Haciz tutanağı hakkında
Slm İyİ gÜnler ben emeklİ astsubayim.emeklİ olmadan Önce oyak kurumundan ev kredİsİ ÇekmİŞtİm. KarŞiliĞinda İse bİr ev ve arsayi İpoteklİ gÖstermİŞtİm.fakat oyak emeklİ olduĞum halde 15 yildir benİ ne aradi nede borcumun Ödemesİ İÇİn yazida bulundu. 15 yil sonra bu konuda bana İcra yazisi gÖnderdİ. Tabİkİ buna İtİraz ettİm. 15 yil sÜren alacak knusunda 15 yil İpoteklİ evde zaman aŞimi tarİhİ yokmu.bu konuda yazarsaniz sevİnİrİm.
İpotekle teminat alınmış alacak kolayca zaman aşımına uğramaz ipotek belgesini incelemek lazım fekki bildirlinceye kadar yazar genelde bu da süresiz demektir.
cevabınız ıçın tşk ama bunun için oyak kurumu beni 15 yıl hiç aramadı bu konuda belgede göndermedi.
Tapuya ipotek koymuş siz oyakı bulup ödemenizi yapıp ipoteği kaldır demeliydiniz kanımca.
maaşta ipotek zaman aşımı olduğu halde ipotekli evde veya arsada neden zaman aşımı yok. nihayetinde karşılığında olan kredi borcumu 15 yıl ödememişim buna ragmen karşı taraf herhangi bir bildirimde icra takibinde bulunmamışki,
Maaşta ipotek nasıl oluyor ipotek gayrimenkullerde olur maaşta olsa olsa haciz olur.
ipoteklerde neden zaman aşımı yok anlayamdım.icrada zaman aşımı olduğu halde,
İşte bunun için yok :) alacak zaman aşımına uğramasın diye yani
İpotek tapu kaydına işlendikten sonra zaman aşımı olmaz.