Kredi Kartıma Sigorta Yapılmış, Haberim Olmadan Para Kesiyorlar
Merhabalar
D.Bank'tan kredi kartı almıştım. Daha doğrusu bir personel şirkete gelip resmen zorla bize kartları verdi gibi bir şey diyebilirim.
Kart sözleşmesi evraklarını bize sunmuşlardı yaklaşık 10-15 sayfa. Ve bu evrakların altını imzalamamız gerektiğini söylediler imzaladım. En son sayfayıda "Bu sözleşme tarafımdan OKUNMADAN imzalanmıştır" şeklinde yazdım ve imzaladım. Yani sizde takdir edersiniz ki 15 sayfayı okumadım. Ne var ne yok bilmiyorum.
Kartı açtırdım kullanıyorum ilk hesap kesimiyle birlikte METLIFE'den telefonuma bir mesaj geldi.
"....... kart borcunuzu güvence altına alan xxxx numaralı işsizlik teminat hayat sigortası poliçeniz düzenlenmiştir. 90.78 TL prim tutarı tahsil edilmiştir. Poliçeniz adresinize gönderilecek olup süresi dolduğunda otomatik olarak yenilenecektir........." şeklinde devam ediyor.
Bankayı aradım, böyle bir talebim olmadığını belirttim itiraz ettim. 1 gün içinde mail geldi:
"Sayın xxx;
Bankamıza 12 Kasım 2014 tarihinde iletmiş olduğunuz Kredi Kartı Koruma sigortası ile ilgili bildiriminiz incelenmiştir.
Yapılan incelemede; 15 Ekim 2014 tarihinde Bankımız ile yapmış olduğunuz görüşmede Kart borcum Güvende sigortası ile ilgili bilgi verilmiştir.
Onayınız ve ıslak imzanız doğrultusunda işlem yapılmıştır. Bu sebeple kartınıza yansıtılan Kredi Kartı Koruma sigorta prim iadesi ile ilgili talebinize olumlu yanıt verilememektedir. Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
Saygılarımızla,
D.Bank A.Ş. Müşteri Memnuniyeti Bölümü"
Şimdi bu durumda ben ne yapabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim ? Kimi kime nasıl şikayet etmem gerekiyor. 90 TL'de olsa yedirmek istemiyorum.
Cevap: Kredi Kartıma Sigorta Yapılmış, Haberim Olmadan Para Kesiyorlar
Bddk'ya bildirdim işlem olumlu sonuçlandı + Banka en az 3-4 kez arayıp özür diledi. Bir şeyler yaptırabilmek için illa dürtmek gerekiyor.
Sonucu bildirdiğiniz için teşekkürler.
BDDK'ya bildirimi nasıl yaptığınızı da yazarsanız başka üyelere de faydası olabilir.
Bildigim kadariyla posta yolu ile oluyor. Ama baska seceneklerde mevcut olabilir.