Aile konutunun 3 .şahıs tarafından kiraya verilmesi
Değerli hukuki.net sakinleri.
Tapu sahibi babam olarak gözükmekte ve annemin tapuya başvurusuyla aile konutuna dönüştürülen yapımı yeni bitmiş sıfır bir konutumuz var. ANcak annem bu konuta taşınmayı düşünürken bi sürprizle karşılastı çünkü bu daire küçük kız kardeşim tarafından kiraya verilmiş. Halbuki annem nufus müdürlüğünden bile adresini buraya taşımıştı.Kızkardeşimi dolandırıcılıktan şikayet etmeyi düşünürken babamı ikna ederek korkudan sözleşmeden kendi ismini silerek babama imza attırmış ama daksil izleri var tabi. Aynı zaman da sözleşmenin önünde iki ay önceki tarih arkasında ise iki ay sonraki tarih var biraz panikle eline ayağına dolaştırmış. Savunmasını babam çok mesgüldü onun adına yaptım üzerine kuracaktır . Sormak istediğm kardeşimin bu sucu işlediğini ispat edersem ne tür bir ceza alır .ikinciside avukata elimizde güçlü kanıtlar var sen bu davayı kazanırsan karşı taraftan ücretini al biz sadece mahkeme masraflarını verelim dersek kabul eder mi ?
Cevap: Aile konutunun 3 .şahıs tarafından kiraya verilmesi
Küçük derken ne kadar küçük bu kız kardeş? delilleri karartmayı başarmış görünüyor daksillemiş de olsa babanıza imzalatmayı başarmış bence biraz zor olur yine de bi avukata gidip konuşun bir çıkar yol vardır belki.
Teşekkür ederim cevap için. Küçük derken çokta küçük değil 30 yaşında. Evi kiralayan adam evet o kız ev bana ait dedi diye şahitlik yapıyor. Annemin kirayı alma yada kiracılara çıkın orada ben oturacağım deme hakkı hiç yok mu acaba.
Sonuçta daksille imzalama yapmış ama onun öncesinde kendisine ait olmayan evi kiraya verererk konut üzerinde şerhi bulunan kadının haklarını gaspetmiş bu suç değil mi .Yani ispatlarsak suc değil mi.Dolandrıcılık değil mi.
Tapu sahibi babanız değil mi o kirayı kime ödemesini isterse ona ödeyebilir kiracı.
tapu sahibi babam ama tapunun üzerindeki şerhin hiç bi anlamı kalmaz ki o zman. ŞERH sembolik bişey olur yani. yanılıyormuym eşiyle beraber karar vermek zorunda değil mi ?
O şerh babanız annenizden habersiz izinsiz satmasın ipotek koyduramasın diyedir.