Taksirle ölüme neden olma
Sevk Mad. TCK 85/1 53/1 MD.leri
Haziran ayında bir yayaya carparak ölümüne sebep oldum olay şöyle oluyor işlek sehır merkezindeki bilenler bilir bursa ulucami önü postaneden cıkan arkadasımı beklemek icin park halindeydim hatta trafık polisi uyardı ve cekmemi söyledi o arada arkadasım geldi ve kalktım yaklasık 50 metre kadar gittikten sonra şerit değiştirdim en sol seritten bir sağ seride gectım sol doluydu cunku gecmem ile önümde ki arac durmak yerıne aniden direksiyonu kırdı yayayı farkedince ve yaya ile direk vben karsı karsıya kaldım gördüğüm gibi direk frene bastım ama carptım malesef carptıgım gibi durdum trafık polisininde gözü önünde oldu bilirkişi raporunda diyor ki şüphelinin kusurlu oldugu yayayın dört seritli yolda ücüncü seridin basında beklediği söyleniyor fakat söylenilmiyen birşey var kaza yaptıgım yerın hemen önü alt gecid yanı alt gecıdın üzerinden karsıya geciyor ve hatta orda cok kaza oldugu icin yayalar gecmesin diye uzun demırler var ama nafile hala geciliyor
ve diyor ki süphelinin mahkemenizde yargılanmasının yapılarak eylemlerine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur carptıgım amca 52 yasında bu arada neolur birseyler söyleyin ceza alırmıyım
Cevap: Taksirle ölüme neden olma
Kusur tespiti yapılır kusurunuz oranında ceza alabilirsiniz kusur oranınız düşük olursa cezanız da az olabilir erteleme hükümlerinden yararlanabilirsiniz bir avukatla takip etmeniz kesinlikle yararınıza olur.