Farklı bölümde çalışmaya zorlama
Öncelikle merhaba,
25 mayıs 2010 tarihinden bu yana bir tekstil fabrikasında nakış operatörü olarak çalışmaktayım sezonun sonu ve siparişlerin azalması nedeniyle baskı bölümüne geçirdiler. Baskıda zehirli boya buharı ortamı olmasından dolayı bu bölümde çalışmak istemediğimi önce nakış şefime sonrasında ise bölüm sorumluma ilettim kabul etmediler ve halen baskı bölümünde çalışıyorum herhangi bir bölüm değişikliği formu imzalamadım ne yapabilirim ve BİMER e yazsam sonuçları hakkında yardım istiyorum . Teşekkürler.
Cevap: Farklı bölümde çalışmaya zorlama
Bordronuzda ne yazıyor? Sadece işçi yazıyorsa yapacağınız bir şey yok. İşyeri değişikliği için işçinin yazılı onayının alınması şart olsa da İŞ değişikliği (görev değişikliği) için onay alınması zorunlu değil. Peki maaş değişikliği, maaşta azalma var mı?
Maaş da değişme yok (Baskı bölümünün elemanları kimyasal alanda çalıştığı için biraz yüksek alıyorlar). Bordromda nakış elemanı şeklinde yazıyor, Teşekkürler Basri Bey.
O bölümde çalışanların kimyasallardan dolayı maaşlarının yüksek olduğunu, sizinkinin artırılmasının "unutulduğunu" söyleyip hatırlatmayı denediniz mi en önce?