İmarlı arsaya belediye hizmetlerinin verilmemesi
Hukuğa saygı duyan ve ihtiyacı olan herkese merhaba,
Yeni aldığım imarlı arsama ruhsat almak gerekli kırmızı kot belgesini almak için belediyeye yazılı bir dilekçe verdim fakat 3 ay geçmesine rağmen belediye bu belgeyi bana vermedi.
Belediyeye araştırmaya gittiğimde kırmızı kot ve yol belgesini vermeyeceklerini, ruhsatı bu belgeler olmadan verebileceklerini fakat ilk olarak noter onaylı ve özetle arsama inşaat ruhsatı aldığımda belediyeden belediyecilik hizmetlerini (yol , su , elektrik vs.) talep etmeyeceğimi, uğrayabileceğim zarardan dolayı belediyeyi yada çalışanlarını sorumlu tutmayacağımı ilan eden bir taahhütnameyi sunmanı istediler.Ayrıca daha önce alınmış bir noter örneğini de tarafıma verdiler.
İmarlı arsama yol , su ve elektrik olmadan arsa yapmam yada yaşamam mümkün değil.Belediyeye bu belgeleri ve dolayısıyla belediyecilik hizmetlerini verme konusunda hukuki olarak nasıl bir dava açabilirim ve bu konuda şansım olur mu ?
Olabilecek yorum ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İmarlı arsaya belediye hizmetlerinin verilmemesi
Arsanın imarlı olması ile belediyenin her türlü hizmeti oraya vermesinin doğrudan bir bağlantısı yok. Dağ başına inşaat yapıp, sonra da bana elektrik, yol, su vermiyorsun demek o belediyeden hizmet alan diğer kişilerin hak ve kaynaklarının size harcanmasını istemeniz anlamına gelir. İleride yapılacak imar planlamasında gerekli görülürse o bölgeye bunları getirme hak ve görevi belediyenindir.
Affınıza sığınarak, herkes öğrensin diye bir düzeltme de yapmak istiyorum. Hukuğa denmez, hukuka denir...
Cevap: İmarlı arsaya belediye hizmetlerinin verilmemesi
Teşekkür ederim hem cevabınız hem de imla hatam hakkında yaptığınız uyarı için.
Hak kaybı yaşadığımı düşünmemin sebebi aslında pratikte tarla (belediyeden hizmet alamayacağım için ancak bu amaçla kullanabilirim) olan bir araziye inşaat yapabileceğimi düşünerek belki de on kat daha fazla para vermiş oldum.
Neyse yaşayarak öğrenmek biraz acı oluyor ama yapılabilecek fazla bir şey yok zannedersem.