Kapıma Bırakılan İhtarname
Merhabalar,
Ev sahibim evden beni çıkarmak için her yolu deniyor.Oğlunun evleneceğini ve evden çıkmamız gerektiğini söyledi.Ben de kanıtlayın çıkalım dedim.
Bugün (10 Kasım 2014) eve gittiğimde kapıya bırakılmış bir mektup gördüm.Bu bir ihtarname idi.
İhtarname 15.10.2014 tarihli idi ve kesinlikle bir imza karşılığında teslim alınmadı.
Kira sözleşmemiz 01.09 dan başlayarak tekrar etmekte olmasına rağmen bana bu ihtar hem çekiliş tarihi olsun hem de elime ulaşma tarihi olsun geç gönderildi.
İhtarnamede ise Oğlum evlenecek çıkın evden diyor.
Bu koşullar altında ne yapmalıyım?Eğer bir yol gösterirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: Kapıma Bırakılan İhtarname
İhtar noter kanalıyla mı gönderilmiş? Yoksa adi posta ile gönderilmiş, kendi elinden çıkmış düz bir yazı mı?
Bu aşamada ev sahibinizin herhangi bir şey kanıtlamak zorunda olduğunu zannetmiyorum. Oğlunun evleneceğin söyleyerek tahliye talebinde bulunur, sonra siz onun yalan beyanla sizi tahliye ettiğini kanıtlarsanız galiba tazminat hakkınız doğar. Önemli olan, her türlü beyanın yasalara uygun şekilde yapılmasıdır. Ev sahibiniz talebini iadeli taahhütlü mektupla veya noter kanalı ile gönderecek. bunu da yasada belirtilen süreler içinde yapacak. Öyle kapıya mektup bırakmakla bu iş olmaz. Mektubu şahit önünde kapıya bırakması da yetmez. Sizin mektubu teslim aldığınızı kanıtlaması gerekir.
Bu şartlar altında bence hiç bir şey yapmanız gerekmez. O mektubu yok edin, laylaylom diyerek yaşamaya devam edin, ev sahibinizin aklına başka bir hin oğlu hinlik gelinceye kadar...
Kapıya bırakılan ihtar noter kanalıyla yazılmış bir yazı.Üzerinde damgası vs var.Yalnız dediğim gibi kapıya iliştirilmiş kesinlikle üzerindeki tarihte almadım, imza karşılığı vs almadım.Gerçekten yardımlarınızı bekliyorum.Ne yapmalıyım
İki Ana seçeneğin var.
1-) Evi tahliye etmemek. beklersen icra takip(borcun da varsa) ve tahliye kararı ile polis zoru ile eşyaların yedi emin deposuna götürülür. Ama bu hemen olmaz. biraz zaman alır.
2-) Ev sahibine makul kira teklifinde bulunmak. Örneğin aynı binada yeni giren emsal daire kirası 25 000 iken sen 5 000 e oturuyorsan , oğlu da evlenir... kızı da evlenir. Eğer oğlunun oturacağına inanmıyorsan, seni çıkardıktan sonra oğlunun oturmadığını ispat edersen, dava açarak tazminat talep edebilirsin. Eğer eve tadilat yapmadı ise... tadilat yaptı ise . güncel kira bedeli ile ilk olarak sana resmi yazı teklif etmelidir.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
Alıntı:
abasaraniu rumuzlu üyeden alıntı
Kapıya bırakılan ihtar noter kanalıyla yazılmış bir yazı.Üzerinde damgası vs var.Yalnız dediğim gibi kapıya iliştirilmiş kesinlikle üzerindeki tarihte almadım, imza karşılığı vs almadım.Gerçekten yardımlarınızı bekliyorum.Ne yapmalıyım
İmza karşılığı size veya evinizde oturan bir kişiye teslim edilmesi gerekiyor. İmzanız yoksa ve kapıya iliştirilmiş ise dava açıldığında ihtarname gelmediğini bu hususta bilginiz olmaığını ve doğal olarak dava açma şartının yerine getirilmemiş olduğunu savunmanız gerekiyor. Usulden red yemesi gerekiyor.