İskansız Binaya Kredi Kullandıran Bankanın Sorumluluğu
Merhaba,
İskanı olmayan mesken niteliğindeki gayrimenkul için mortgage (konut) kredisi kullandım. Süreç içeresinde iskan alınmadı. Bankadan temin ettiğim ekspertiz raporunda binanın iskansız olduğu belirtiliyor. Mevzuatta normalde natamam konutlara kredi kullandıran kuruluş anahtar teslimine kadar garantör sıfatı üstleniyor. İskan durumu buna dahil midir.
Özetle kredi kullandıran kuruluşa malın ayıplı tesliminden dolayı dava açılabilir mi?
Bilgisi olan fikirlerini iletirse çok mutlu olurum.
Saygılarımla,
Cevap: İskansız Binaya Kredi Kullandıran Bankanın Sorumluluğu
Bilgisi olan hukukçuların desteğini bekliyorum.
Alıntı:
erpmes rumuzlu üyeden alıntı
Bilgisi olan hukukçuların desteğini bekliyorum.
bende evimi satın alırken iskan yoktu.kat irtifak tapusu var.krediyi kullandım.herhangi bir sorun olmadı.halada kat irtifak tapusu mevcut.sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Alıntı:
smyildiz2009 rumuzlu üyeden alıntı
bende evimi satın alırken iskan yoktu.kat irtifak tapusu var.krediyi kullandım.herhangi bir sorun olmadı.halada kat irtifak tapusu mevcut.sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
İskansız evin elektrik su aboneliğimi ayrı yapamıyoruz problem burda. Benim kredi çekmekten ziyade sorum. İskansız binaya ipotekli tüketici kredisi (mortgage) kullandırılan bankanın sorumluluğu bulunmakta mıdır. Çünkü tüketici kanununda natamam konuta kredi veren banka garantör sıfatıyla binanın eksik veya ayıplı imalatından anahtar teslimine kadar sorumlu olduğu belirtiliyor. Burada iskansız bina natamam gayrimenkul sayılabilir mi? Bu sorunun cevabı önemli arkadaşlar en azından iskan sorunu olanlar kredi kullanmış ise sorumluluğun bir kısmını bankaya rücu edebilir kanaatindeyim.
Sayın uzmanlar benimde bir sorum var : Vakıfbanktan ihale ile bir konut aldım. Ama öğrendim ki evin iskan ruhsatı yok. Elektrik su bağlatamıyorum. Tapuyu aldığım 10 gün kadar oldu. Bu evi bankaya iade edebilir miyim ?